25 Haziran 2012 Pazartesi

Vicdan Muhasebesi


Temizlik çok sevdiğim ev işlerinden biri. Gerçekten çok seviyorum. Evimi tertemiz gördükçe, domestos kokusunu duydukça ruhum da temizleniyor sanki. Malum çalışan anne olmanın verdiği bir takım engellerden dolayı bunun gibi çok sevdiğim ev işlerini sık sık yapamıyorum  ben. Belkide sık sık yapamadığım için bu kadar çok hazzım var bu konuya orasıda tartışılır. Bizim ev halkı tam anlamıyla sadece pazar günleri buluşuyor. "Zaten haftanın bir günü var onuda temizlikle geçirme" diyor bazen iç ses. Yalan değil bazı hafta sonları aynen onun dediği gibi yapıyorum ama yeni hafta sonu gelene kadar da söylemediğim kalmıyor içimdeki o sese!


Dün yine içimdeki sese izin vermediğim bir pazardı. Babamız işyerinde, Ada'mız anneannesinde, anne  evin en ücra köşelerinde. Ben halimden gayet mutlu, her temizlik gününde olduğu gibi vazgeçilmez zevkim naneli sakızımla, baba kişisi işyerinde masa başında. Ama Ada! Birgece öncesinden yani  cumartesi akşamından anneannede kaldı zaten. Biz süt annemiz ve eşiyle çocuksuz bir akşam yemeğindeyken. Yemek geç bitincede Ada kuzumuzu anneannesinden almadık uykusunu bölmemek için. O gece ve ertesi gün bizi göremedi :( Asıl anlatmak istediğim noktalarda burda başlıyor işte. Ada'nın evde olmadığı gece deliksiz uyudum! Çook uzun zaman sonra. Ama gerçek olan birşeyki sevdiklerin, evladın, eşin yanında olmadıktan sonra deliksiz uykularda hikaye! Hergece on defa uyansamda, her uyanıştan sonra pat diye uykuya dalamayıp, sabah yorgun ve uykusuz uyansamda asıl olan,güzel olan, gerçek olan  buymuş!
Işık hızıyla ve tüm doğa üstü güçleri kendimde sanarak soluk soluğa bir temizlik macerası geçirdim dün.   Öğleden sonra iyice huzursuzlanan, uzun yokluğumuzu farkeden kuzuma kavuşabildim nihayet. Beni ilk gördüğü an attı çığlığı hiç unutmamak istiyorum. Sesi unutsam bana yaşattığı o mutlulukla karışık vicdan azabının unutmamak için yazıyorum! Nerdesiniz? der gibi bakan bakışlarını hafızama kazımak için yazıyorum. Ama  zaman zaman böyle durumlar olması çok olağan diyorum kendime vicdan azabım sınırlarımı ve sinirlerimi zorlayınca. Bilmiyorum belkide çok abartıyorum, kendimi boşyere sıkıyorum! Biraz daha büyüdüğüde birlikte yaparız belki temizliklerimizi analı kızlı :) Gelsin o günler..

Günün sonunda  çekirdek ailemiz kavuşunca babaannemizide ziyaret ettik.Her dakika "attaa attaa" diyen Ada dün doydu galiba "attaaa"ya :) 

KARPUZ BÖYLE YENİR :)


ELLER KOLLAR BÖYLE KİRLETİLİR :)
 
Bir güzel yıkanıp paklandıktan hemen sonra derin uykulara  daldı erkenden. 
Ne diyim uyusunda büyüsün. Yardım etmese bile annesi temizlik yaparken o kendi halinde oynayabilecek yaşa gelsin, anneside onu anneannesinde bırakmasın. Vicdan muhasebesi yapmasın!

21 yorum:

  1. temizlik yaparken duyduğun mutluluğu da,Ada'cığımın seni gördüğündeki mutluluğunu da çok iyi anlıyorum :)
    Temizlik te yapılmak zorunda tabii ki,hiç vicdanın sızlamasın,sen de kaça bölüneceksin ki?Ev,Ada,iş hayatı,hepsi birer adam ister valla.Temizlik yapılmasa da olmuyor,evler hemen pisleniyor zaten.
    İyi ki anneanneciğiniz var sizin de yanınızda,melek onlar melek.

    YanıtlaSil
  2. ay kızımı sevmeyi unuttum,annesine daldım kuşu unuttum bee
    aşkımın ellerini yerim ben,karpuzunu çalarım onun,çok sevimli,çok güzel bir kız bu senin kızın Emreeee

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiz sana teyzesi :) Sizde çok güzelsiniz.
    Temizlik konusu evet yapılmadan olmuyor, yapılırken de böyle ayrı oluyoruz. Şükür anneannelerimiz var :)

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı maaşallah yerim ben güzel karpuz yiyişini:)kirletsin kirletsin güzel güzel yesinde:)

    YanıtlaSil
  5. Bende öyle diyorum Derya
    Kirlensin, yıkanır gider yeterki yesin :)

    YanıtlaSil
  6. Temizliğin sevilecek hiç bir yanı yok bence. Ben de senin tam tersin kerhen yapan biriyim. Ama haftasonuna elimden geldiğince iş bırakmamaya çalışırım. Eşim nefret eder o evdeyken temizlik yapmamdan.
    Ayrıca ben sırf temizlik yapmak için bile kızımı anneannesinde bırakmışlığım vardır.

    Canım karpuz istedi :)

    YanıtlaSil
  7. Yalnız değilim yani anneanne konusunda:)

    Gel Ada sana elleriyle karpuz yedirsin :)

    YanıtlaSil
  8. canım ben genelde cuma akşamları temizlik yapıp cumatesi pazar tüm enerjimi oğluma vermeye çalışıyorum, ayda bir de kadın çağırıyorum.zor valla çalışan anne olmak ama çoook keyifli akşamları da ona hasretle kavuşmak.

    YanıtlaSil
  9. Haklısın en güzel anı ona kavuşmak :) Akşamları babamız evde, bizede geliyordu temizliğe yardımcı. Ama artık gelmiyor :D

    YanıtlaSil
  10. nee bebeksiz bir gece uykusu mu! o nedir nasıl oluyor :)) Emrecim bence çalışıyor olmakla ilgili bu vicdan muhasebeleri maalesef, bende de bolca var geçmek bilmiyor:) ama onlar hatırlamayacaklar bile, bence çok güzel gösteriyorsun kızına sevgini...

    YanıtlaSil
  11. Nazlicim bebeksiz gece uykusu güzel oluyor :) Bir yatıyorsun pir yatıyorsun :P Ama bebekliyi tercih ederim ben. Güzel yorumuna teşekkür ederim. Galiba çalışmaktan bu muhasebe evet. Size daha bol vakitler dilerim :D

    YanıtlaSil
  12. bayılıyorum ya böyle her yerine bulaştırıp bişi yiyen bebişlere :)

    YanıtlaSil
  13. Bende temizlerken bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. biri temizlik mi dedi :)) hiç ama hiç sevmiyorum.. hele dila olduktan sonra tek günüm olan pazarımı ev temizleyerek harcadığım için çok üzülüyorum.. hemen hızlı hızlı yapıyorum ki kızıma kalayım.. kaynanamın gördüğü yerler misali..

    YanıtlaSil
  15. :)bizimde tek günümüz pazar. Ama temizlik olmadan da olmuyor. Olunca da böyle oluyor.
    Bende kaynana gibi bakıcam galiba artık :P

    YanıtlaSil
  16. Ohh ısırırım o karpuz yiyen elleri :)
    Ben de temizlik delisiyimdir. Domestosssuz bir hayat düşünemem. Bir de mor kutulu, pembe kapaklı, çamaşır suyu katkılı cifim vardır ki, onun da yerini kimse tutamaz:D
    biraz reklamı oldu cifin bedavadan ama napiim :)

    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
  17. :)
    Evet reklam gibi olmuş. Ama seviyoruz değilmi?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Temizlik... Aman benden uzak olsun:))) Gündüz çalış eve git özlemiş anne bekleyen bir çocuk... Yapamıyorum niye yalan söyliyim...

    YanıtlaSil
  19. :) Bende herzaman yapamıyorum. Ama yapıncada köşe bucak oluyor. Yapmadan da olmuyor:)

    YanıtlaSil
  20. ben bu muahsebeye sunu dıyorum annelık delılık :)))) karpuz yıyen kollları yesem nasıl olur

    YanıtlaSil
  21. Kokosss ;))) kelebek
    aynen öylee:) delilikk

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers