7 Mayıs 2012 Pazartesi

Senden önce & Senden sonra

"Madem  seninle ilgili önemli şeyleri unutmamak, sana da okutmak için yazıyorum bloğu; ozaman bunu çok önceden yazmalıydım aslında" dedim  azönce kendi kendime. Kdv raporu hazırlarken o an bıraktım kalemi elimden.. Başladım bu satırları yazmaya.

2,5 yıllık evliyken müjdeledim ailemize "seni". Dün gibi aklımda..
""Ramazan ayının ilk Cuma günüydü..
Niyetliydim o gün.. İçimde bir his vardı, henüz kesin ve emin olmadığım için kimseyle paylaşmadığım bir his. Kesin ve emin olmak için iş çıkışı eczaneye uğradım, daha eczanenin kapısından girerken kalbim çok hızlı atmıştı.. Oruç tutmanın verdiği hafiflik ve içimdeki hissin heyecanı karışınca aceleyle test alıp çıktım. İftardan sonra daha fazla dayanamaycağımı anlayıp görmek istediğim o iki çizgi içindi herşey.. Tek çizgiyle çift çizgi arası o kısacık zaman bana hayatımın en uzun ve en kısa anlarının ilkini yaşattı. İkinci çizgi giderek koyulaşmaya başladığında yanaklarımın rengininde koyulaştığını hissettim.. Şimdi bunları yazarken o günleri tekrar yaşıyorum sanki.. Baban yemekten sonra hemen çıkmıştı evden işyerine, yarım kalan işlerine devam etmek için.. Ben bu mutlu haberi ilk O'nunla paylaştım tabiii telefonda.. 10 dk geçmedi baban eve döndü :) ağlayarak anlatıp -çift çizgi, çift çizgi  dedim.. Sonrası hızlı bir telefon trafiği yaşandı. Baban daha yoldayken halanları arayıp haber vermiş.. Ben anneanneni aradım, arandım, anlattım...

Sonra zaman su gibi aktı sanki. 9 ay bana hayatımın en uzun ve en kısa anlarının ikincisini yaşattı. Herşey benim için farklılaştı, yada herşey farklıydı aslında ben yeni farketmeye başlamıştım :) Karnım büyümeye başladıkça içimdeki heyecanda büyüdü, büyüdü.. Çok şükür güzel bir hamilelik geçirdim. En çok turşu yedim..Hatta bir ara turşu suyuyla kahvaltı bile yaptım.. :) Sen karnımda 4,5 aylık olduğunda senin bir prenses olduğunu öğrendik. Öncesinde sıkça erkek bebek rüyaları görsemde, çevremizdekiler -Erkek, erkek. Karnından belli (!) deselerde beklenen olmadı.. Hep "sağlıkla gelsin" diye dua ettim.. Zaman ilerledikçe, sen büyüdükçe  sana olan merakımda büyüdü.. Tüm kontrollerimiz, testlerimiz, şeker yüklemeleri, kilo alma  durumumuz, ultrason resimleri herşeyinin çok güzel ve sağlıklı olduğunu söylesede en çok merak ettiğim şey kime benzediğindi? Nasıl bir yüzün vardı, hele son zamanlar ultrason fotoğrafların yetmemeye başladı. Sabrın ne olduğunu öğrendim..!

Doktorumuz 15 Nisan dese de miladımıza öyle olmadı.. Sana 29 Mart Salı sabahı 9:15'te kavuştum. Bir gece önce bitmek bilmeyen çok uzun ve kısa bir gece geçirdim.. Böyle anlarımın üçüncüsüydü o gece.. Sabah olmak bilmedi.. Hastaneye gittiğimiz o günde bile ben asansör kullanmak yerine merdivenleri yürüyerek çıkmayı tercih etttim.. Kimseye itiraf etmediğim bir korku vardı içimde, heyecanım her halimden belliydi.. Korktuğumu belli etmemek için kendi çapımda espriler yapmaya başladım.. Bana göre korkutuğumun kimse farkında değildi !

Ameliyathaneye kuş olup uçtum sanki.. O kadar çabuk ve hızlı bir süreç geçti ki.. Herşey o kadar güzel ve yolunda  gitti ki.. Binlerce kez şükürkler olsun Rabbime.. O buz gibi ameliyathane bana ömrümün en kısa ve en uzun anlarından bir tanesini daha yaşattı.. Sedyeyle içeri girdiğimizde Tarkan'ndan bir şarkı çalıyordu.. Ve sonrasında Funda Arar'la devam etti.. Ne yazıkki o iki şarkının hangisi olduğunu hatırlamıyorum :)  Çokta önemli değil zaten.. Çünkü senin o ağladığın anı, senin o güzel sesini duyduğumda bildiğimi bütün şarkıları çoktan unutmuştum.. Benim en güzel şarkım Sen oldun...  Seni ilk gördüğüm an... Sanki seninle yeniden doğdum.. Dualarımın kabul olduğu, sana kavuştuğum an.. Aşık oldummmm.... Cennet kokunu ilk oan duydum.. 
Ameliyathaneden çıkarken hatırladığım tekşey... Herkese sorduğum soru:  Kızım güzel dimi? Kızım çok güzel dimi :)  ?

Odamıza indiğimizde kocaman bir papatya demeti vardı kapımızda.. Papatyalar benim en sevdiğim çiçeklerin başında.. Tabi senden sonra :)

18 yorum:

  1. çok güzel bir paylaşım...
    ne güzel anlatmışsın, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fincan Teyze.. Kızım büyüdüğünde bunları bilsin istediğim için yazıyorum yüreğimden geçenleri.. Seninde gönlüne sağlık.. Okuyup vaktini ayırdığın için..

      Sil
  2. İnsan çocuğu için yazınca daha farklı oluyor sözcükler..çok güzel yazmışsın..sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey farkı bir hal alıyor. Bizdende sevgiler :)

      Sil
  3. ağzına yüreğine sağlık döktürmüşsün papatyalara bende bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Papatyaları sevdiğin bahara olan sevginden belli zaten.. Papatyalarda sevilmiycek gibi değiller dimi :) ?

      Sil
  4. çok güzel çok
    çok güzel anlatmışsın,her satırda kendimi buldum
    diken diken oldum ya
    Ada çok şanslı,annesi de ailesi de öyle
    ve evet kızın çok güzel annesi
    Allah ayırmasın,bir ömür birlikte,sağlıklı ve mutlu olun

    YanıtlaSil
  5. Aminn hepimiz için amin.. Hepimiz mutlu olalım.. tamamen içimden gecenler ve yaşadıklarım bunlar. ben de her satırda tekrar yaşadım o günleri sanki :)

    YanıtlaSil
  6. Öyle dokunaklı yazmışsın ki, çok duygulandım...
    Şarkın dudaklarından hiç silinmesin...
    Hep beraber ailenizle mutlu huzrlu olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşadıklarımı, hissettiklerimi, içimden geçenleri yazdım inan.. Amin şarkım hiç bitmesin... Amin ailemle hep mutlu, huzurlu olayım.. Bende aynı dua ve dilekleri senin için diliyorum....

      Sil
    2. Amin, Kabul edersen bende mimin var:)

      Sil
  7. ahh o iki çizgi ne heyecan yaşattı bize :)) okurken dedim ki bu satırları bende yazmalıyım hatta senden kopyala yapıştırmı yapsam :))) aynı şeyleri yaşamışız 2 çizgi varla yok arasındaydı bende, içimden dua ediyordum sürekli ne olur allahım biraz daha koulaşsın diye :)) ne güzel heyecanlar yaşamısız :) ne mutlu bize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Rabbim görmek isteyen herkese nasip etsin o çift çizgiyi... Tüm annelerin ortak heyecanı galiba bunlar. Şükür bizlere nasip oldu... Ne mutlu bize :)

      Sil
  8. çoook tatlı maaşallah, okurken yeniden yaşadım bende o günleri.takipçiniz oldum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkkür ederim.. Bende yaşıyorum tekrar okurken.. Ziyaretinize geliyorum :)

      Sil
  9. Millet "Kızım sağlıklı mı?" diye sorar. Bizim gibi şaşkınlar da "Güzel mi? Güzel di mi?" diye. Ameliyathanedekilerin dilinde tüy bitti "Güzel" diye diye...
    Niye acaba?!
    Ama çok güzel di mi kızlarımız???? Güzeller di mi?

    YanıtlaSil
  10. :)))

    Çok güldüm Zeynep
    Evet aynen öyle. Herkes bir ağızdan koro halinde "güzel" dediler:)
    Allah kaderlerini güzl yazar inşallah. Çok güzeller. :P

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers