31 Ağustos 2013 Cumartesi

Hoşgeldin Sonbahar

İtiraf ediyorum, işten ayrılmadan önce bloğuma daha çok vakit ayıracağımı düşünüyordum. Ne çok yanılmışım.... Ev hayatı en az iş hayatım kadar hızlı,yoğun ve karışık. Ama daha güzel :) Uzunca bir süre "sosyal ağ yetmezliği" diye bir hastalığa tutuldum. İnternet bağlantımız varken pc yok, pc varken bağlantı yoktu! Günümüzün akıllı telefonlarından yararlandım elbette ama şöyle klavyenin başına geçip şakır şakır yazmak gibisi yok. (Bknz: önceki postlarım hep telefondan yazılmıştır) Birde gün içinde Ada zat-ı allerinin keyfine mütakip dinlenebiliyorum. Şuan o anlardan biri :)




Yaz bitti, yenisini hasretle bekleyeceğim şimdiden. Ben her yaz kışı severim, her kışta yazı. 30 lu yaşlarda olmama rağmen anlamayacağım galiba bu sebebi. Oysa her yaşın ve mevsimin ayrı güzelliği var değilmi?
Bu yaz geçen yıl asla yapamadığım kışlık hazırlığı yapabildim. Şişe domates, konserve, kurutma derken hayli yol katettim. Öğrenmeyi çok seviyorum. Afiyetle yeriz inşallah.
Sonra, Ada kuşumu park, bahçe, köy, deniz derken bol bol gezdirdim. Çalışırken hep içimde kalmıştı bunlar.  Şükür bu yaz muradıma erdim. Ve hep iyi ki işten ayrılmışım dedim. Bu güzel yazın tadına vardık. Yurt dışına tatile gitmedk belki ama ev hergün tatil :)
Yaz çok bereketli bir mevsim ama sonbahar da çok güzel. Püfür püfür esen bir rüzgar var şuan dışarıda. Mavi beyaz bir gökyüzü. Serinlik. Sıradaki tek şey yağmur! Çok sevdiğim yağmur!! Bir başlasa......
Hoşgeldin Sonbahar.
Huzur getir...









18 yorum:

  1. ne mutlu oluyorum bir bilsem böyle huzur bulduğunu okudukça...iyi ki bırakmışsın,hayırlısı buymuş demek ki gerçekten,bu kadar huzurlu olduğuna göre.maşallah...
    o kışlık hazırlığı benim de yapmam şart,geç kalıyorum.domates işini annem üstlendi neyse ki.Özgün'ün cam günlük süt şişeleri benden,domatesler annemden.taze fasulye ve barbunya işini halletmeliyim ama biran önce.
    sandalyenin arkasındakini yerim,ham yaparım onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben, senden böylesine içten samimi yorumlar okuyunca nasıl mutlu oluyorum sen bir bilsenn..........

      bende domatesi soda şişelerine yapıyorum, harika oluyorlar. gecen yaz yetmeyince bu yaz çook abartmışım hatta :) yakın olsan domatesler benden derdimm:D
      taze fasulye,bamya,barbunya,bezelye,börülce :) azar azar yaptım. hevesten inan.. daha önce hiç yapmamışlıktan :)
      sandalyenin arkasındaki ellerinden öper...

      Sil
  2. Bugün aklımdan geçirdim, yaz bitti üzücü ama yağmurlu sonbahar havasınıda özlemişim diye. Ben hep evdeydim ama hiçbir sebze işini yapmadım, ne ara yapılacaktı inanın bendeki ada ile zamanını bile algılayamamışım da geçen gün anneme sordum, ee biz kışlıkları ne zaman yapacağız diye :))
    İş konusunda da önemli olan mutlu olmak, aldığınız kararın sonucu size mutluluk getirmişse ne güzel. Bende bir an önce başlasam işe artık diyorum. Umarım hayatıma getireceklerinden bende memnun kalırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh bu Ada lar :))
      takvimleri unutturdular :)
      benimde ilk kış hazırlığım tam anlamıyla aslında
      iş konusunda sanırım Ada doğduğundn bu zmana kadar çalışmadınız değilmi?

      Umarım memnun kalırsınız

      Sil
    2. Evet çalışmadım ve açıkçası çalışan anne olmanın zorluklarını bilmiyorum ama yinede başlamaktan korkmuyorum. Umarım her şey korkmadığım gibi gelişir :) diye evrene mesaj gönderiyorum :).

      Sil
    3. Aslında hiçbirimizin korkmaması gerek!
      Ben Ada 3. ayını bitirdiği gün işe dönmüştüm. Bitmeyen lohusalık durumu tuz biber olmuştu. Ana yüreği işte :)

      Sil
  3. Çalışırkrn bloga daha çok vakit ayırırken, tatildeyken ben de pek zaman ayıramıyorum. Evde işler asla bitmek bilmezken, tam bir şeyler yazacakken benimkiler başıma hemen tüneyiveriyor. Sonabahar geldi, hoş geldi. umarım herkes için bu serin havalar huzur getirir. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halbuki senin yakışıklılar büyükler dimi :)) hep civciv bunlar galiba :)

      Evet sonbahar geldi huzur da gelsin inşallah
      Sevgiler benden

      Sil
  4. sonbaharı bende çok emrecim, yağmur olmasada olur ama hafif esen rüzgar yokmu en sevdiğim şey. ne güzel şeyler yapmışsın darısı benim başıma inş. işi bırakıp bunları yapmak en büyük hayalim :)çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım birgün hayallerine kavuşursun Hilalcim. Ben yağmursuz yapamam, dört gözle bekliyorum yağmasınııı :)
      bende çok öptüm sizi

      Sil
  5. blogunuzu yeni keşfettim çok güzel bir blog :)

    YanıtlaSil
  6. Hoş gelmiş sefalar getirmiş, bende severim..

    Adacığı da öperimmm:)

    YanıtlaSil
  7. sanrım bır sure hepımız vakıt ayıramıyouz arada oluyor oyle..ama ben yaz severım :))))

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers