28 Kasım 2012 Çarşamba

Kreş Konusu

Son zamanlarda sık sık düşündüğüm bir konu bu.
Kızıma çok şükür doğduğundan bu yana anneannesi baktı, büyüttü, besledi. Bu konuda şanslıyım.
Ama anneannenin omuzlarından yükü almak için ve de Ada'ya da  iyi olacağını düşündüğüm için kreş arayışına girdim bu günlerde.
Enazından şimdilik yarım gün kreşe göndermeyi düşünüyorum. Sabahtan uykusunu alıp kahvaltısını yaptıktan sonra kreşe gitmesini istiyorum.
İstiyorum çünkü;   kreşe başlarsa  birçok arkadaşı olacak. Sosyal olacak. Değişik aktiviteler öğrenecek. Ortamı değişecek. Öğleden sonraları artık daha değişik geçecek. Hem evinin dışında olduğu için oyun, eğlence, paylaşmak, arkadaş edinmek onu daha çok geliştiricek!

Bunları istiyorum ama onlarca soru işareti  var aklımda!
Ağlarmı? Mutsuz olurmu ? Korkarmı? Kendini güvensiz hissedermi ? Benim aklım onda kalırmı?
Gibi, gibi, gibi...... Bugün bunu araştırdım, soruşturdum.
Bir anne arkadaş -20 aylık oğlunu daha erken kreşe göndermediği için pişman bile olduğunu yazmış. Öyleki çok faydasını görmüş çocuğunda.
Başka bir anne -kızının uykularının kreş sayesinde düzene girdiğinden bahsetmiş.
Süt annemiz Özben'in oğlu Umut Can 'ın gittiği kreşi düşünüyorum. 
Umut Can kreşe gitmeye başladığından buyana konuşma yönünden çok gelişmiş. O'da 2 yaş öncesi başladı kreşe. Aynı kreşe çok yakın bir arkadaşımın 4 yaşındaki oğluda gidiyor. Berke'nin annesi de çok memnun  kreşten.
Kreşin müdüre hanımıyla telefonda görüştüm. İlkgünlerde olabilecek sıkıntılardan bahsetti biraz. Alışma dönemi. Hatta 2 yaşında bir öğrencilerinin annesinin telefonunu gönderdi mesajla. Görüşüp konuşmamı istedi. Çünkü o anne arkadaşta benim gibiymiş (Benim gibi kararsızmış ve benim gibi emin değilmiş ve kendisi ev hanımıymış).

Haftasonu Ada'yı alıp kreşe gitmeyi düşünüyorum. Enazından orayı görmek, tanışmak için...........................



-Yazmışım dün, 
bugün ise henüz erken olduğunu düşünüyorum. 24 aylık olsun bari diyorum, mesela seneye yaza.
Sanırım Ada kreşe hazırmı diye düşünmek yerine ben hazır mıyım acaba ? demeliyim!

Ben çok kararsızım galiba! :/

 
Bayıldım bu tabloya!           




görsel: google

25 yorum:

  1. kreş konusu benimde aklımda bu ara.. okula çok erken başlıcak olması beni düşündürüyor ama.. zaten ömrünün yarısı okulda geçecek, birde erkenden kreşe göndermek ne kadar doğru bilmiyorum.. ben şu an için 3yaşında göndermeyi düşünüyorum.. ama şu anlık..yarın ne olur bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 3 olsun diye düşünürdüm.
      İlkokulada erken başlayacak olması da aklımda.

      Sil
  2. Canım bence daha erken Ada'cık daha küçük, hemde kreşe başlatmak için baharı seçmek daha mantıklı bende Ada'yı nisan - mayıs gibi göndermeyi düşünüyorum 3.doğum gününden sonra diyorum hatta onada çok hevesli çünki o zaman da önce oyun gurubuyla başlayacağız Allah kısmet ederse:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baharda yada yazın daha iyi olur bencede. Enazından üşürmü diye düşünmem değilmi?
      Ada'nın istekli olmasına sevindim ayrıca

      Sil
  3. Şimdilik kızımla kendim ilgileniyorum ama gelecek yıl için ben de şimdiden düşünüyorum. Yazdığın gibi sosyalleşmesi açısından yarım gün iyi olur sanki. Umarım en doğru kararı alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hanhildem
      en iyi kararı almak istiyorum. Ama o nedir onu bilemiyorum

      Sil
  4. Emrecim bence de daha erken. Tuvalet olayını hallettikten sonra göndermek daha iyi olur. Bir de az çok derdini anlatmaya başlaması gerek diye düşünüyorum. her çocuk için kreşe başlama yaşı farklıdır aslında ama ne bileyim 3 ten öncesi bana erken geliyor. hayırlısı olsun inşallah minik kuzu hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısını istiyorum Haticecim
      Hep 3 yaş vardı bu zamana kadar aklımda. Ama hem annem hem Ada için sanırım iyi olur diye düşünmüştüm.

      Sil
  5. Biz 22 aylık başladık kreşe. pişmanız. Kızım iki sene kerhen gitti kreşe. bu sene severek isteyerek gidiyor. artık 4 yaşındayız. 3-4 yaşından önce gitmesi dışında başka seçeneğiniz yoksa tamam da, şayet anneanne bakarım diyorsa en azından bir sene daha bekleyin derim ben nacizane.
    3 yaşından önce gitmesi elzem değil ama 4 yaşından sonra da göndermemek olmaz.
    Ağlayacak, vicdanınla hergün hesaplaştıracak, daha mızmız olacak, uyku sorunları çıkaracak..ama artıları da yok değil.
    Karar size kalmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneanne bakarım diyor Nilhancım
      Ben kendimce düşünüyorum bunları. Senin yorumunu okuyunca daha çok şey düşünür oldum şimdi.

      Sil
  6. Canım bence ikinizin de hazır olması çok önemli. Yeni yılla beraber işe başlamam gerekiyor ve bakıcı ayarlamaya çalışıyorum, ne zaman bir bakıcıyla görüşecek olsam kahroluyorum, olmadığında neredeyse seviniyorum, deli miyim neyim..ama içim çok kötü.. belki çok benzemiyor şu an yaşadıklarımız ama olsun yine de aynı tedirginlikler..O yüzden içine sinmiyorsa bence seneye yaz gitsin kreşe, hem o hazır olsun hem de sen..oyun grubu/yarım gün kreş yaşıtlarıyla sosyalleşmesi için gerekli, en azından çevrendekilerin tercih ettiği bir kreş bulmuşsun, aman çok uzattım kısacası hayırlısı olsun inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ondan çok ben hazır değilim galiba Tuğbacım.
      Senin ve oğlun içinde en hayırlısı olsun inşallah. Lütfen sende sıkma kendini.
      Tedirginliklerini, sıkıntını ben çok iyi anlıyorum. Doğum iznimin bitip işe başladığım ilk günden beri.....

      Sil
  7. benim kızımada ananesi bakıyor ama henüz 12 aylık bebeğim ama bende annemin dayanabildiği kadar dayanmasını ve kreşi ertelemeyi istiyorum. yani 2 yaşından önce biraz erken gibi geliyor bana. umarım annem dayanır ve ben 2 yaşından sonra vermeyi düşünüyorum zaman ne gösterir bilmiyorum ama kreşde minik kuzumu yanlız düşünemiyorum. bırakalımda evde biraz sevginin, şımarıklığın tadını çıkarsınlar. nasıl olsa ve mutlaka okula gidecekler ve sosyal olacaklar:) zor karar kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zor karar.
      anneanne/babaanne tarafından çocukları bakılan anneler daha şanslı sanırım.. Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini, uzun ömürler versin

      Sil
  8. Emre'cim herkesin durumu şartları farklı ama ben kendimce 4 yaşından önce göndermek istemedim hiç hatta bloğumda da bu kreş mevzusunu yazdım .Rüya'ya babaannesi bakıyor,içim hep rahattı sağolsun gözü gibi bakar, ancak belli bir zaman sonra gerçekten kızımın orada sıkıldığını sürekli tv'ye yöneldiğini gözlemledim ve bu sene kreşe yazdırdım..Rüya zaten çok istekliydi bir gün istemeyerek ağlayarak gitmedi,çok sevdi..Ama hastalık üzerine hastalık yaşıyoruz,bu aralar gitmiyor Ctesi operasyona kadar hasta olmaması gerekiyor..Bu dönemi atlatınca yine öğleden sonraları gönderecem çünkü kızım orada paylaşmayı öğrendi,sosyalleşti,değişik şarkılar söylüyor her gün, şiirler öğreniyor,oyunlar oynuyor..Yani Rüya orada daha mutlu..Ada da nerede daha mutluysa orada olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreyyacım ben hiç bu yaşta düşünmedim aslında, senin gibi hep 3 yada 4 yaş dedim. O zaman çocukta bilecek herşeyi. Ağlayarak gitmeyecek belki dedim. Ama son zamanlarda en çok annem için düşündüm bu konuyu. Ada'nın en küçük halası okul öncesi eğitim öğretmeni. Ona da danıştım. Tam gün gönderilmesinden yana değil. Ben yarım gün düşünüyorum ama küçük oluşu çok düşündürüyor beni.
      Birde kızım gidermi, severmi bilmiyorum. Her anne farklı düşünebiliyor.
      Güzel Rüya'ma tekrar çok gecmiç olsun..

      Sil
  9. Canım bence erken değil,ne kadar erken sosyal hayata girerse o kadar gelişiminde faydası olur.Annen de dinlenmiş olur,sen de Ada'daki olumlu değişiklikleri gördükçe daha mutlu olursun.Eğer 4 ay daha beklemek istiyorsan bekle tabi,4 ay çabuk geçer,sen de kendini hazırlamış olursun:)En önemlisi mutlu olması,eminim hoşuna gidecektir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tubacım
      ikimizinde hatta üçümüzünde mutlu olmasını istiyorum. Benim, annemin ve Ada'nın yani.
      Bak sende erken değil diye düşünüyorsun. Dediğim gibi düşünceler farklı. Tek istediğim verdiğim karar en hayırlısı olsun.
      4 ay düşünmek için iyi bir zaman galiba :)

      Sil
    2. Gayet iyi Emrecim su gibi geçer:)

      Sil
  10. Fotoya bayıldım ben de.

    Bence sonunda sorduğun şey sanırım, sen hazır mısın :) bana da erkenmiş gibi geliyor, ama belki şunu deneyebilirsin madem aklına böyle bir fikir geldi, haftasonu 1-2 sen götür bakalım Ada'nın tepkisi ne oacak? Ben bir kere oyun odası gibi bir yere götürdüm, bizimkinin gözü döndü aklı çıktı beni tamamen unuttu, sonuçta şuan istedikleri tek şey oyun. Tüm gün değil belki ama 1-2 saat, hem sen kendini dene hem Ada'yi? Ben de dışarı çıkarma taraftarıydıö her gün ama şimdi havalar soğuyunca pek mantıklı değil, e dört duvar evin içinde sürekli ne kadar gelişim gösterir bu çocuklar, ister bakıcıyla ister anneyle ister ananeyle olsun... bence denemekte fayda var derim naçizane emrecim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Nazlı'cım
      Çok gelgitlerdeyim. Erken olduğunu düşünen mantığım aynı zamanda senin son cümlendeki şeyleride söylüyor! Ne zor muş :(

      Sil
  11. cocuklarda çok farkediyor kesinlikle paylaşmayı öğreniyorlar dinlemeyi öğreniyorlar ama 24 ay bile.. bilemiyorum ki erken gibi.

    YanıtlaSil
  12. Emrecim bir ara bende düşünmüştüm kreş olayını. Benim kıza halası bakıyor. Her gün bizim eve gelip gitmesi zor oluyor. Uzakta oturuyor çünkü. Ben de onu düşünerek acaba kreşemi başlasa demiştim ama aşağıdaki yazıyı okuyunca vazgeçtim.
    http://ruzgarestiustume.wordpress.com/2011/02/14/kres-oyun-grubu-ev-hangisi/
    Oyun grubuna katıldığımızda da henüz Miray İrem için erken olduğunu görmüş oldum. Benim nacizane düşüncelerim böyle. Tabi karar senin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana çok teşekkür ederim Demetcim

      Gönderdiğin linkteki yazıyı okudum. Hatta oraya da yorum bıraktım.
      Düşüncelerim daha çok netleşti.
      Biraz daha bekleyeceğim sanırım.

      Sil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers