22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kitap Okumak

Eskiden bir okurdum ben. (Son zamanlarda sadece yazıyorum :P ) Enazından az az da olsa okurdum. Ama uzun zamandır kitap kapağı bile görmüyorum. Oysa kitapların en çok isimleri ve kapak resimleri dikkatimi çekerdi. Her isim ve resim çok büyük bir merak uyandırırdı. Ne yazıkki uzun zamandır bu duygudan yetimim.  
Blog alemine daldım dalalı, sıkça ve çokça gördükçe kitap postlarını çok cahil hissetmeye başladım kendimi yalan değil. Ada kitap okuyan/seven  bir çocuk olsun diye çok uzun zaman önce başladık halbuki O'na kitaplar almaya. Büyük resimlisi, kalın ciltli ve sayfalısı. 
Sanırım kızıma aşılayabildim kitapları. Şöyle ki: Akşamları evdeyken -kitabını getir okuyalım diyince hemen neyle meşgulse onu bırakıp,bir kitap seçerek yanıma gelip kucağıma oturuyor. Sırf bu yüzden yerlere seriliyoruz resmen :) 

Kitap okurken  okuduğum satırların altını parmağımla gösterdim Ada'ya. Çok ilginç ve komiktir ki iki küçük eliyle işaret parmağımı ısırıyor ilk olarak! Sanırım ben işaret parmağımı yalayıp çevirdim sayfaları daha önce :) Ve  parmağımdan tutmaya devam ederken ben okuyorum O'na :) Henüz çok aceleci ve sabırsız olduğu için  iki cümleden  sonra başka sayfaya geçiyoruz ama olsun. Çok güzel anlar bu anlar benim için kısa kısada olsa.

İleride tıpkı bu blog gibi kitap arşivi bırakmak istiyorum sana. Okuduğum, altını çizdiğim satırları sende oku istiyorum. Okudukça, bilgilendikçe sana ve etrafıma daha çok faydam olsun istiyorum. Çok yorgun olsamda, uyku ve dinlenmek arasında cebelleşsemde bunu yapmalıyım. 

İlk adım olarak dün babanla birlikte iki kitap aldık.  
Elif Şafak - Siyah Süt ve Debbie Macomber - Küçük Mucizler Dükkanı
Binbir hevesle kitapların gelmesini bekliyorum şimdi. 

Okumak istiyorum. Okumalıyım. Okuyacağım!

22 yorum:

  1. yine paralel şeyler düşünüyoruz,ben de aynı durumdayım,kitap okuma hasreti içindeyim ve aynı çabalardayım.geçen D&R da kafayı yemek üzereydim,kitaplar,kitaplar,kitaplar...kitap kokusu,missss..Özgün hanıma harika bir kitaplık yapacağım ama,onunla beraber büyüyen bir koleksiyon.
    gel gör ki ben şafaktan hiç hazzetmem :(

    YanıtlaSil
  2. Ayşegül'üm bende de var o hasret işte. Kendimi kötü hissetmeye başladım inan. İş-ev derken arada sıkıştım kaldım. Kendime bile faydam yok. Psikolojim bozuldu galiba:) Aşk ve şevk verelim birbirimize ozaman bizde.
    Siyah Süt'ün ismi çook önceden dikkatimi çekmişti. İllaki bir neden yoktu. Ben okuyup sana özet geçiyim seeversin belki?

    YanıtlaSil
  3. Vaktim olsa tüm gün okuyabilirim ben de. Çok seviyorum ama o alışkanlık tam yerleşmemiş olacak ki okumak için boş vakit arıyorum.
    Kızımın bu alışkanlığı kazanması için her gün 10 dk dahi olsa bir şeyler okuyalım hep birlikte istiyorum. Kısa zaman içinde başlayacağım inşallah bu uygulamaya :)

    YanıtlaSil
  4. SadeAnne bende dolu vakitlerimden, ordan burdan kısıp okumak için zamanlar bulmalıyım diyorum. Yoksa tümden a-sosyal biri olup çıkıcam
    Başarılar diliyorum bu uygulama için hepimize. Daim olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. hadi bakalım
    sakın kaçmasın hevesin aman,çok güzel bir karar almışsın,aynen devam
    o ev ve iş arasındaki sıkışmışlık hissini muhakkak hafifletir,aklını boşaltır,kendin için güzel bir şey yapmanın mutluluğunu hissedersin eminim,oku ve bana da özetle bakalım :)

    YanıtlaSil
  6. İnşallah hafifletir canım :) Bekle beni seni bilgilendiriciiim :P

    YanıtlaSil
  7. aynen yaaa :))) ama bizimkisi daha 10 aylık biz ne zaman başlamalıyız ki okumaya:))ya da ne okumalıyız

    YanıtlaSil
  8. Bence şimdiden ver eline Ebrucum büyük resimli kitaplar :) Biz kalın sayfalı, yırtamayacağı türden kitaplarla başladık :)

    YanıtlaSil
  9. elimdeki kitap bitti bende arayıştayım :)
    Elif Şafak güzeldir, diğerini okumadım

    YanıtlaSil
  10. Ela, Toprak ve Biz: İnanırım :( Ama birşekilde bu durumdan çıkmak lazım..

    Bahar, henüz bende okumamış olsamda Küçük Mucizeler Dükkanı'nı tavsiye ederim. İyi bir kitap olduğunu okudum :P

    YanıtlaSil
  11. Ada ne de şanslı..ne güzel bir annesi var..Siyah Sütü okudum,anne olanlar için sanırım daha da etkileyici olur..Henüz anne olmadığım için bazı şeyler ben de havada kalmıştı..Küçük mucizeler dükkanına hep elim gitmiş bir türlü almamıştım..okuyunca paylaşırsan sevinirim..ben de elif şafak mahremi paylaşacağıma söz vermiştim ama hala bitiremedim:(

    YanıtlaSil
  12. morpuanlıpembeçorap: Güzel sözlerine teşekkür ederim. Bence senin çocuklarında çok şanslılar :)
    Okuduğumda senin için yazıcam söz;)

    YanıtlaSil
  13. siyah süt ciddi anlamda en sevdiğim kitaplar arasındadır..
    ve bence
    sen şidmiden aşılamışsın kitap sevgisini..

    YanıtlaSil
  14. İnşallah Seyhan'cım o aşı uzuuun yıllar gösterir etkisini :) Siyah Süt'ü ben çok merak ettim isminden dolayı galiba. Merakla bekliyorum kitapları. Çok hemde:)

    YanıtlaSil
  15. Hepimiz bi' koşuşturma içerisindeyiz.
    Senin minnak kuzun var ilgilenmek zorunda olduğun, benim gırtlağıma dek gömüldüğüm işim, diğerinin sabahtan gece yarısına dek ilgilenmek zorunda kaldığı yatağa bağımlı aile ferdi vs.
    Zaman bulmak zor, okumaya ayırmak için.
    Ama gün içerisinde öyle anlar oluyor ki, bi' kaç sayfa çevirmek, on dakika da olsa bambaşka evrenlere, hayatlara, maceralara dalıp gitmek.
    Günlük hayatın stresini de alıyor.
    Kafanı dağıtıyor, meraklandırıyor... dikkatini bambaşka bir şeye çekiyor.
    Kitap okumak aslında bi' çeşit terapi.
    Dilerim her iki kitabını da çok seversin ve yine sürekli olmasa da okumaya zaman ayırdığın günlerine dönersin.
    Hadi bakalım, bekliyoruz iki kitaplı minnak kuleni :)
    Bi' de; hoş buldum :)

    YanıtlaSil
  16. Bende özledim kitap okumayı, Ada doğduğundan bu yana sadece 2 kitap okudum..Ayşe Kulinin Umut. Eşimin anneler günüde aldığı küçük düşler büyük umutlar :))Siyah sütü hep merak ettim ama okumadım..Aslında şu anki durumumuza uygun:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Kanayan yaram bu benim :) biraz zaman gecsin, eskisi kadar cok okuyacagimiz gunler gelecek herhalde. Kucuk mucizeler dukkani bir cirpida biter, dizi gibi. Ben en son aclik oyunlari serisini elimden birakamadan okudum, belki listene alirsin! :) keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
  18. Sittirella Abla, verdiğin destek için çok teşekkür ederim. Aslında farkındamısın bilmiyorum ama çok faydası oldu bana senin kitap kulenin :) Dün gece kahveyi çok gectiğimden mütevellit uykum kaçtı mesela benim :) en son saate baktığımda 04.30 du. Keşke kitaplarım olsaydı dedim. O kadar heveslenmişim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ada'lı Günler: Nedir bu Ada'ların bize yaptığı :))
    Seninde en kısa zamanda özlemini gidermeni temenni ediyorum :P


    Ege'nin annesi! :): Zaman kanayan yaralara tuz basma zamanıdır :P Hep birlikte okuyalım. Tavsiyen için teşekkürler :P

    YanıtlaSil
  20. Bütün küçük çocuk anneleri aynı şeyi hissediyor anlaşılan:) Keşke gün 24 saatten daha uzun olsa ve biz gün sonunda bu kadar yorgun hissetmesek. Ben şimdilik bizim ufaklığa kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum. Ama ilk fırsatta ben de kitap dünyasına geri dönüş yapmak istiyorum. Elif Ada çok şanslı. Parmak elde kitap okurken hayal ediyorum da çok hoş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  21. Haklısın Demet'cim, hepimiz aynıyız bu konuda. İrem ve sana da keyifli okumalar diliyorum:)

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers