11 Haziran 2012 Pazartesi

PAMUKKALE'NİN HEDİYESİ

Nerden başlıyayım, nasıl derleyip toparlayıp yazayım bilemiyorum!  Haftada sadece 1 gün tatili olan insanlar için özellikle 14 aylık, ele avuca sığmayan çocuklara sahip anneler için  devlet destekli, geri ödemesiz, şartsız, şurtsuz, komple, full vs. vs. üstün özellikli birşeyler olması gerek.. Adını bile koyamıyorum. Siz diyin doğa üstü güçler, ben diyiim sihirli değnekler !


Biz dün dedemizide alıp kalktık PAMUKKALE ye gittik. Benim  sadece bedenim ordaydı bence! Yazın gelmesiyle birlikte artan gezme isteğimizi köreltelim dedik bir nebze! 
Şansımıza mı artık her zaman olduğundan çok daha sıcak bir hava varmış dün Pamukkale'de. Şans demiyorum tabi ben bu duruma. Evrenden bir mesaj olabilir. Evren, dün  sanki bana  -Senin daha çocuğun küçük, artı pek bir kıpırdak. Daha şimdiden yerli turist imajı takınma !  dedi. Bilemiyorum belkide daha büyük bir mesaj vermek istedi, algıladığım bu kadarı!


Sabah kahvaltımızı harika bir doğaya, yeşilliğe sahip olan Kurşunlu Kaplıcaları'nda yaptık.. Sabah saatleri tabii.Serin bir hava, henüz hareketlenmeye başlayan bir ortam. Ada bu havadan pek bir mutlu. Günün altın saatleri adeta.. Biryandan Ada kızımın biryandan kendimi karnımı doyurma sevdasından malesef(!) manzara fotoğrafı yok. Yani ben çekemedim, bu konu ile ilgilenemedim.

Kahvaltıdan sonra Pamukkaleye doğru yol aldık. Denizliye çok yakın bir mesafede olan Buldan İlçesi var.  Aslında gezi postu gibi şurda şu var, oranın da  horozu meşhur demek istemiyorum :) Ada büyüdüğünde gezi acentesinde mi çalıştın anne diyebilir :) Belkide dünün hala yorgunluğu var üzerimde üşeniyorum yazmaya. Fakat şundan bahsedeyim:  Buldan çok güzel şeyler satılan biryer. Şile bezine donanmış heryer. Elbiseler, şile bezi gömlekler, havlular, şile bezinden çeyiz eşyaları.. Birçok şey işte.. Ben kızıma  bembeyaz bir şile bezi elbise aldım ama malesef fotoğrafı yok. Alışveriş sırasında Ada kuzum çok huysuz ve ağlamaklıydı, bununda sebebini öğrenmek çok zaman almadı. 
Tam gününü bulup beklemiş gibi 7. dişimiz patladı dün! Alt yan kesici dişimiz! Tam da sıcak, tamda
 gezme günümüzde..
Meğer çocuğumun tüm huysuzluğu bundanmış. Biberon kırmadan, park halinde bulunan bir motorsiklete binmek istemeye kadar  çeşitli eylemler. Yemek yemeyen Elif kızım tüm gün su içti. Artı uyku saati kaçtı. sonrası çok sabır isteyen bir görev gibi oldu benim için. Ne baba ne dedesinde duran Ada bana yapışık gibi gezdi tüm gün. Kıyamam ya.. Bir ara dedimki -çocuk bana bu kadar eziyet yapıyor, uykusu,  yemesi, keyfi birbirine karıştı.Bence benim özür dilemem gerek! Tüm düzeni alt-üst oldu, yeni çıkan dişide cabası. 

Sıcakların iyice cozutmasıyla birlikte buldum bir dut ağacı gölgesi kuzumu uyuttum. Sonrası daha bir stres uykuyu alamadı, karnı doymadı derken günü bitirdik. Yolda uyudu uyandı. Su içti tekrar uyudu..Eve gelince hemen banyo yaptırdık kuzuma babasıyla beraber. Ali Babanın çiftliğindeki möö lerle :)

Pamukkalenin sıcağı ve yeni gelen 7. dişimiz hediye oldu bize dünden :) Sağlık olsun ne diyelim. Evren bana mesaj gönderdi dedim ya pekte işe yaramadı galiba.. Kuşadası'na gitmek için sabırsızlanıyorummm..

Dermişiiiiiimmmm!!!!!

20 yorum:

  1. yerim onun 7. dişini...
    diş çıkarma dönemleri çok sıkıntılı, benim oğlumda arka azıları çıkartıyor, eli ağzında "anne, acıyo, çok acıyo" diye dolaşıyor.
    bazen kaçmak iyi oluyor, fırat buldukça kaç, bizim yerimşzede gez, bir soluklan...
    Sevgiyle kal ;)

    YanıtlaSil
  2. Ah Fincan Teyzem.. soluklana bilseydim ne ala! İnan soluksoluğa bir gün oldu benim için :) evet çok zor oluyor bu dişler yaa. Kıyamam.. Rabbim bütün kuzularımıza ağrısız, acısız çıkartmak nasip etsin pirinçlerini.

    YanıtlaSil
  3. Adanın Babası11 Haziran 2012 14:37

    Bende ek olarak yazın Pamukkalye gitmek gibi bir hata yapmayın derim:)

    YanıtlaSil
  4. bizde hep bir koşturmaca ve kaos içinde geziyoruz heryeri ama olsun böyle böyle alışacaklar gezmeye :) onları evde bırakıp kendimiz gezmek kolay ama benim tercih etmediğim bir seçenek :)

    YanıtlaSil
  5. Adanın Babası:

    Tecrübe konuşuyor :) Tecrübeyle sabit :)

    YanıtlaSil
  6. Ilknur Olmez:

    Kesinlikle canım.. Gittiğin hiçbir yer, attığım adım bile içime sinmiyor O olmadan :)

    YanıtlaSil
  7. Düzenleri bozulunca iyice huysuzlaşıyorlar. En iyisi bir düzen oluşturmamak mı acaba en başında :)

    YanıtlaSil
  8. SadeAnne:

    Bende aynı şeyi düşündüm dün :) Ama düzensiz çocukta olmaz yaa. :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bakıyor maaşallah.Diş olayları zordur sonuçta sen çok rahatsız olmadıktan sonra bebek var diye eve hapsolmamak bol bol gezmek lazım.Ben efe doğduğunda sürekli dışarı çıkıyordum hergün dışarıda bizi gören evimizin yakınındaki bir yaşlı amca sen bu çocuğu sonra içeri sokamayacaksın kızım demişti:)

    YanıtlaSil
  10. Derya:

    Haklısın aslında. Bol bol dışarı çıkıp gezmek lazım. Ama dünki kadar yorulmayı gözüm kesmiyor inan ki:) İNŞALLAH dün ilk ve son olur. :)

    YanıtlaSil
  11. emrecim o kadar içtenlikle yazmışsın ki gezmiş yaşamış kadar oldum 7. dişiniz de hayırlı olsun babasının küçükken koluma yaptığı gibi ada da gelince koluma dişiyle saat yapabilir artık :)

    YanıtlaSil
  12. :) Dürüüüüüüüü :))

    Bak eminmisin? 7 adet var.. Bıçak gibiler:)
    Ayy birde neymiş senin bu Adanın Babasından çektiğinn :P

    YanıtlaSil
  13. o salatalık tutan eli,elbiseli,fırfırlı Ada'yı ısırır mısın benim için annesiiii
    pamukkale gibi pamuk pamuk dişleri olsun kuzucuğun,bu da evrenden bir mesaj olabilir bak:)
    gezme tozma sonrası özgün yorulunca,gün içinde huysuzlanınca bende de vicdan azabı olur,çocuğu perişan ettim gibi gelir ama gezmek te lazım,evde düzen bozulmuyor belki ama değişik bir günün çocuklara faydası da az değil,bir garip çelişki...
    Buldan bezi alsaydın bol bol,amanın ben orda kendimi kaybederim,şile bezi elbisenizi Adacığımın pozları eşliğinde görmek istiyorum bir fotoda :)
    Güzel bir anne kız gördüm bu postu ben çok sevdim...

    YanıtlaSil
  14. :) Isırırım Ayşegül Teyzesi yerim bile..
    İnşallah öyle olur dişlerimiz. Ben mesaja bu yönden bakmamıştım:)
    Evet haklısın çok garip bir çelişki, sanırım böyle değişiklikler her zaman olmasada ara ara şart..
    Buldan bezi almadım ama Buldan bezinden bornozlar, namazlık, çanta, kendimede şile bezi bluz aldım :D orda olsaydın kesin kaybederdin kendini.. tam senlik bir yer :)
    Sen foto iste promosyon olarak ana-kız giyinip şile bezlerimizi ekleriz resimlerimizi:) Teşekkür ederiz bizde sizi çok seviyoruz

    YanıtlaSil
  15. Ben değil dışarı gezmesinde ev gezmesinde bile ilallah ediyorum çoğu zaman. Hele kızımın yerini yadırgaması ya da koala gibi bana yapışması yok mu? tövbeler ettiriyor.
    Gezebilen ailelere imreniyorum. ama bence pes etme alıştır. Bizimki pek bir ev kuşu oldu babası sayesinde :D

    YanıtlaSil
  16. Alıştırma işi anneannesinde. Bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum hafta sonları.Bizim babamızda sever evi, her gezmek dönüşümüzün sonunda ki fix muhabbet konumuzdur "ev gibisi yok". Anneler gezmeyi seviyor ama :)

    YanıtlaSil
  17. ay yaaaaaaaaaa sıcaklar ne hale getıryor kuzunla tatıllere gıdıyrsunmasalah bız ılk kez yaz tatılıne gıdecegız kuzumla bakalım nasıl olacak:))

    YanıtlaSil
  18. Kokosss ;))) kelebek:

    İyi tatiller şimdiden size. Biz günübirlik tatilden çok gezi amaçlı gittik ama göreceğimizide gördük.Dişimiz cabası.. Sıcaklar kuzulara çok zor vallahi.

    YanıtlaSil
  19. Ben kızımla her hafta İstanbul'da ara sıra da İstanbul dışında yakın mesafe yerlere gidiyorum bir gecelik kalışlarla ve her seferinde de eve pişman yorgunluktan ölecek durumda dönüyorum.
    Ama bir bakıyorum ki, haftasonuın ortasında, pazar günü nerelere gitsek diye yer bakıyorum.
    E kendim kaşınıyorum yani :)
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com
    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  20. Genelde hepimiz aynıyız galiba.
    Onlarla birlikte olmak çok güzel birşey ve bizimle olmak onların hakkı :) Dönüş yorgunluğu çok sancılı ağrılı gecsede haftasonu olsada dinlensek, gezsek,eğlensek diyorum :)

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers