13 Haziran 2012 Çarşamba

Hayırdır İnşallah!

Yaklaşık 10 gündür hergece sabaha karşı oda değişikliği yapıyoruz biz kızımla.
Sebebini bilmiyorum ama çok merak ediyorum bu durumun.
Sabaha karşı mutlaka ve genelde 04,30 sıralarında uyanıyor Ada.


Hayırdır inşallah diyorum buara olan bu uyku sorunumuza.
Hemen gidiyorum yatağının başına. Beni görünce ayağa kalkıp boynuma sarılıyor. 
Tekrar yatağında yatırma girişiminde bulunsamda malesef başarılı olamıyorum. Tabi başarısızlığım nedenlerinden biride ağlamamasını istemek. Eğer tekrar uyutayım derken ağlatırsam uykusu bölünüp, açılacak diye korkuyorum! Tamamen uykusuz bir geceye selam vermiş olmak istemiyorum. 

Birimiz sağ birimiz selamet salonu boyluyoruz. Uyku setini salonun ortasına serip, üzerinde  geceye  kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz! Çalışıyoruz diyorum çünkü Elif Ada alanı geniş bulunca bir sağ dönüyor bir sola. Hatta iki gecedir ayaklarını suratıma dayamak suretiylede yeniliklere imza atıyor. Tam uykuya geçmesi bayağı zaman alıyor. Tabii ben bu arada bir gözüm açık diğeri kapalı yarı uyur vaziyetteyim. İyice uykuya dalıp yatağına götürmem sırasında da uyanıyor. Girişimim fiyaskoyla sonuçlanıyor çünkü ağlıyor. Tekrar aynı işlemleri sırasıyla uyguluyorum. 
Bir bakıyorsun sabah oluyor zaten

Karşınızda zombi anne!.

26 yorum:

  1. Yapıyorlar arada öyle, belki sıcaktan diyelim, ya da yatılı misafir geldiyse düzenleri hemen bozuluyor, belki de geçici bir durumdur, bir gece yapıp devamı geldiyse alışkanlık eylemiştir küçük hanım :)
    Ne diyelim, uyuyunda büyüyün maşallah :D

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyenin annesi sevgili Sevdiyemm :)
    Aslında bende sıcaktan şüphelenmiyor değilim, ama oldukça ince cicilerle uyutuyorum. Çok korkutuğum birşey alışkanlık edinmesi bu durumu. İnşallah öyle olmaz..
    Kuzum büyüsünn :)

    YanıtlaSil
  3. bence de sıcaktan olmalı, ama birsüre sonra vazgeçebilir diye umuyorum :)

    YanıtlaSil
  4. kimbilir niye oluyor böyle ama arada oluyor bizde de.biz bir de aramıza alıyoruz çoğu gece belli bir saatten sonra,bizimle yatıyor.dediğin gibi ayak suratımda,öbür bacak babasının kafasında,şekilden şekile giriyoruz.Ama çalıştığın için uykusuzluk çok zor senin için,umarım rahat uykularına döner yumuş Ada,o fotoğraftaki kaymaktan öperim

    YanıtlaSil
  5. sıcaktandrı ınce gıydır mutlaka uzerını ortme ..gece ortersın hatta benım de kuzu ıle ılgılı podtlarımdada var bu bır ara sabah 5 te kalkıyordu :) dısmıs meger:((

    YanıtlaSil
  6. Ilknur Olmez:
    Ayy bende öyle ummak istiyorum İlknuuurr..
    Yoksa zombilikte zor birşey :)

    YanıtlaSil
  7. Kokosss ;))) kelebek:

    ince giydiriyorum, üzerinide örtmüyorum. Yazık bu kuzulara dimi? Diş desem 3 gün önce çıkardık 1 tane..

    YanıtlaSil
  8. Sıcak ve dişler bencede emrecim. O da çok normal biz dayanamıyoruz onlar nasıl dayansın.

    YanıtlaSil
  9. ÖZGÜNÜN ANNESİ:

    Ayşegül'ümm sizin durum benden de vahim. :) Sıcağınız birbirine karışıyor dimi? :) Allahım yaa... Sabırlar selametler diliyorum hepimize. İnşallah döner güzel uykulara..
    Bizde sizi öpücez ama, yeni postlar ve resimler bekliyorum haberin olsun..

    YanıtlaSil
  10. beyaz otesi:

    Ebrucum bende sıcağa yoruyorum artık. Odasının camını uyumadan önce açıyorum, uyurken kapatıyorum. Açık bırakamıyorum, uyuyanın sırtına yaz da olsa kar yağar derler :D

    YanıtlaSil
  11. canım benim durumumuz daha vahim evet,üç kişi yatmak zor :)
    yeni post bu aralar zor gözüküyor bakalım,bu akşam ankaraya gidiyoruz,nikah için,bir de ev badana oldu bu arada,evle boğuştum,anca dönüşte blogla ilgilenirim herhalde
    size kızınla sarmaş dolaş gecelerrrr...

    YanıtlaSil
  12. Öyle miiiii?
    Hadi bakalım size iyi eğlenceler, yapın gelin düğünleri. İyi yolculuklar diliyorum. Dönüşünüz güzel bir post olacak demekki..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Allah kolaylık versin.Tabi çalışan anne olunca uyku problemleri daha çarpıcı(!) oluyor.Sıcaktan olabilir ya da hiçbir nedeni olmayabilir.Çocuklar 4-5 yaşına gelmeden tam bir düzen tutturulmuyor zaten.İnşaallah sıcaktandır.Ana-kız tatlı uykulu geceler geçirmenizi dilerim:)

    YanıtlaSil
  14. Amin Zeynep'cim :)
    Dün gece yine uykusuz gecti. Yerlerdeydik!.

    YanıtlaSil
  15. canım benim eğer okuduysan bizde öyleyiz bu ara.. yaklaşık 2 aydır falan uyku düzenimiz bozuldu.. gece 2-3 kere uyanıyor.. dişlerden diyorum bende... umarım tekrar düzene girer..

    YanıtlaSil
  16. Evet okumuştum Sevgicim.. Zor dönemler. Umarım biran önce eski düzenine girer diyorum bende.

    YanıtlaSil
  17. Emrecigim, tek dikkatini cekecegim nokta "rutin" meselesi.Dogru ya da yanlis yapilan her rutin o cocugun günlük rutini haline geliyor. Bir rutin olusunca da cocuk bir sonraki adimin ne oldugunu biliyor. Aglayinca senin gelip kucaklayacagini, kucaklayinca salona gidilecegini, salona gidince hodri meydan olup, anneyle kucak kucak olacagini biliyor. Söylemesi yapmaktan kolay tabii ama kendi ritmini kendin olusturursun. Bence hafta sonuna denk getirip yeni bir rutin olusturmaya calis. Cocuk da uyku yerinin yatagi oldugunu bilmeli. Bir salon-bir yatak onun aklini karistirirsin. Verdigin mesajlar acik ve kesin olmali, minik kafalar karismamali :)

    YanıtlaSil
  18. Nalancım bu uyku bozukluğu bir rutin oldu yani! Eyvahh diyorum o zaman. Hiç istemediğim birşeydi oysa.Düngece yine oda değiştirdik! Hemde bu kez daha erken bir saatte. Umarım bu gecede aynı şey olmaz ama olursa daha temkinli davranıcam. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Adanın Annesiii, merhaba, seni sittirelladaki yorumundan buldum ve yaşasın tipitip olmayan annelerin blogları diyerekten seni takibe aldım, yazılarını okuyup bebişi göreyim istedim.
    Sevgiler,
    Görüşmek üzere...
    www.ceylinolmez.com
    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Ceylin'in Annesi Hoşgeldin :)
    Çok teşekkürler. Bende ordaki yorumunu okudum ve katıldım :)
    Bol bol görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  21. sıcaktan olabilir.. ve belli dönemlerde uyku düsensizlikleri oluyor... ben de çok yaşadım Aysu'da.. ve ben de yeter ki ağlamasın uykusu bölünmesin diye yanıma aldım :) ama şimdi şükür sorunumuz yok uyuduktan sonra... bizde uykuya dalma problemimiz var :(

    YanıtlaSil
  22. Türlü türlü huylar. Güleyimmi ağlıyayımmı bilemedim Alev. İnşallah çabuk geçer bu düzensiz dönemler. Uykuya dalma problemide zor. Sabırlar diliyorum :D

    YanıtlaSil
  23. Canım Allah kolaylık versin çocuklarda belli bir yaşa kadarki uyku problemi gerçekten çok zor ve yıpratıcı. Benimde 2 yaşında haylaz bir oğlum var aynı gece serüvenleri bizdede oluyor. Henüz tam ve kesintisiz bir gece boyu uyuduğunu görmedim. Ne diim kızamıyorum canı sağolsun yinede:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Yaşayanlar biliyor değilmi? Haklısın Begonvilcim.
    Canları sağolsun dediğin gibi:)

    YanıtlaSil
  25. Emrecim, Alya hep bu dediğin bölünmeyi yaşıyor, ve ben de 4.30 da onu alıp kendi yatağımıza yatıyorum, ailecek tatlı uykumuza devam ediyoruz:) Yani diyeceğim o ki niye salona götürüyorsun, aranıza alıp yatırsan?

    YanıtlaSil
  26. Ben yalnız değilim demekki bu konuda :)

    Salona götürüyorum çünkü sağolsun çok dağınık yatıyor :) Yanımıza alıştırmadım hiç, birini uyutayım derken baba uyanırsa :) durum daha zor olur :D

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers