13 Aralık 2013 Cuma

Okula Başladık, Ama...



Neler oldu yazamadım.

İlk günler tıpkı beklediğim gibi bol gözyaşı vardı okul kapısı önünde. Bu gözyaşlarına esir olarak tam hafta göndermeye karar verdiğim Ada kuşumu 3 yarım gün olarak gitmesini istedim. Şuan da çalışmadığım için tam hafta gitmesine gerek yoktu.
Sağolsunlar, sizinde çevrenizde "bilirkişi"ler vardır mutlaka. Okula başladığını duyan bilirkişi eş,dost,arkadaş ve bilimum büyük akrabalar "Aaa, daha küçük. Kreş için erken değil mi? Eli kalem dahi tutamaz O'nun!!,daha anne çocuğu" diyerek bolca iç sesim ve vicdanımla beyin fırtınası yaşattılar.
Evet daha küçük, evet anne çocuğu! Fakat bildiğin büyük bir birey. Bildiğin tercihleri, istekleri, redleri var.

Bazen bildiğin büyük bir insan. Sorduğu sorular ve verdiği cevaplar karşısında şaşıyorum, yarım yamalak cevaplar veremiyorum. Tek tek, özenle, en doğru ve anlayacağı şekilde anlatıyorum herşeyi.
Birde artık karakış geldi. Bir  yıldır güzel olan hergün dışarıya çıkardığım çocuğumu bu soğuk ve karanlık kış günlerdinde evde ne kadar eğlenceli ve kaliteli vakit geçirtebilirim diye düşündükçe belirdi bu fikir. Ama gel görki bilirkişilere anlatamadım!! Sonra sosyal, paylaşmayı bilen, aktif, bağımısız bir çocuk olmasıda önemliydi. İşi ilk bıraktığım zamanları hatırlıyorum da şimdi!!!

Okula dönelim; ilk günler kapıda vedalaşırken ağladı hep. Onu almaya gittiğimde de çok mutlu oluyordu. Hergün konuşup anlattım. Okulun güzel bir yer olduğunu. Aslında o okula gidince benimde işe gittiğimi para kazandığımı, işe gidip para kazandığım için Pepeeli süt, Hello Kitty kumbara vs.alabildiğimi :) Bazen gitmek istmedi bazen de okulu özledim dedi. Sonuç olarak özellikle son iki gündür herşey çok daha iyi. Hatta son 2 gündür bana öğretmeniyle el sallıyor kapıda. O öyle ağlamadığı zaman öyle huzurlu oluyor ki içim gelsin bunu o bilirkişiler görsün istiyorum bazen :) 

Çok şükür bez bırakma, emzik bırakma ve uyku düzeni gibi büyük durumlarda hiç sıkıntı çektirmedi kuzum. Hayatı boyunca hep böyle olur inşallah. Okulunu sevdiğini de biliyorum. Öğrendiği şarkıları, oyunları, gün içinde yaptıklarını heyecanla anlatıyor.
Elindeki yıldızı öğretmeni yapmış. Ne mutluydu o gün :) O böyle mutlu geldikçe ertesi gün okula gitmek daha kolay oldu. Alıştı.

Büyüyor. Hemde çok hızlı. Şuanda okulda birazdan alıcam, sarılıcam. Selamınızı söylerim :)

19 yorum:

  1. Çok sevindim alışmış olmasına. Biz de ilk 1 ay çok zorluk çektik ama geçiyor.. Okul o kdar iyi geliyor ki çocuklara "bilirkişiler çok biliyor!" demek istiyorum. Çocuk evde ne öğrenebiliyor sanki, öyle eskisi gibi sokağa çıkıp oyun oynamak da yok. Arkadaş kazanmaları, paylaşmayı öğrenmeleri için en güzel yer okul.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle okul ama sağolsunlar işte :)
      neyseki hersey yolunda
      Mutluyum cok, hep boyle gider umarim

      Sil
  2. çok sevindim okurken.güzel bir amaçla vermişsin ve neticelerini alıyorsun...ama asıl bir yandan da korktum :) hatırlıyor musun hani sen çalışırken "kreşe başlatsam mı" dedin,ben de twitterdan "3 yaş öncesi önermiyor uzmanlar" dedim,sen de lafı oturttun...o zamanlar geldi işte aklıma direkt,ne sövmüştür Emre bana diye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy aşk olsun yaa :) ben sana kötü soz edermiyim? O dönem cidden kreş konusunda karışıktım. Sonrasinda işi biraktin biliyorsun. Tam biryil onceydi.
      :)

      Sil
  3. Zaman eski zaman değil. Mecbur gitmek zorundalar. Bende arıyorum Ada için 2 saatlik aktivite grubu. Üstelik 18 aylık Ada için :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak sana da bilirkişiler bilmislik yaparlarsa blogumun adresini ver :))
      Ada icinde hayirlisi olsun simdiden
      Cok sevgiler

      Sil
  4. oy canım benim çok öptüğümü söyle ;)

    YanıtlaSil
  5. bilirkişlere hep kulaklarımı tıkıyorum ama tıkasamda insan içinde mutlaka bir vicdan muhasebesi yapıyor ama zaman bunu gerektiyor, öp benim için fıstığı. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sağolsunlar :)
      Sen kulaklarini tikamaya devam et hilalcim
      sevgiler benden :)

      Sil
  6. Çok bilmişler işte adları üstünde..Boşver canım:))
    Yıldızını sevsinler, aferim Ada ya..

    YanıtlaSil
  7. İg de goremedim yahu seni.. merak ettim Emrecim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog haric tüm sosyal ağlarda intihar ettim :))

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  8. ses 1 2 3 ...kötü bir şey yok di mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen ne samimi biriisin yaa :) canım benim.
      kötü birşey yok merak etme

      Sil
  9. Okuluna alışmasına çok sevindim.
    allah hep güzel günlerini göstersin onların..
    sevgiler

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers