28 Ocak 2013 Pazartesi

Unutmadan!

Not: Bu yazı tamamen blog sahibinin balık hafızasından kaynaklı unutma duygusuyla ilgili yazılmıştır. Ve blog sahibi kızının bu hallerini kayıt altına almak istemiştir. Sizi sıkabililir. Okumak istemeyenler şimdiden sağ üst köşedeki " X" simgesine yönelebilir!

Yaklaşık 2 aydır evdeyim. Günler çok güzel geçiyor. Sık sık sevgi kelebekleri modundayız. Bazen keşke diyorum gözlerimde bir kamera olsa gözümü kırptığım an Ada'nın fotoğrafını o anını çekebilsem :) Çünkü bazen öyle güzel bakıyor, gülüyor, konuşuyor ki sadece hafızama alabiliyorum. Yıllar sonra o güzel anlara bakabilsem. Büyüdükçe fotoğraflarını çekmek çok zorlaşıyor. Telefonu ve fotoğraf makinesini gördüğü an yanıma geliyor ve çekemiyorum :)

Evde olduğumdan bu yana bir çok şey var hoşuma giden. Unutmamak için yazıyorum şimdi.
Mesela uykuya dalmadan önce kollarını kaldırıp boynuma dolamak istiyor ve "şarıl" diyor :) -Ayy benim güzel kızım canım kızım sarıldık sıkı sıkı derken ben, emziğini bizzat ağzından çıkararak ve işaret parmağıyla da göstererek "dit" diyor bu kez :) Tut ısır o an :)

Geceleri bizim yatağımızda uyutuyorum. Aydedemizi de açıyorum. Yıldızlar bir bir yanıp sönerken yanına uzanıyorum. Yine emzik elinde "otu" diyor :) 

Bazı sabahlar tereyağlı yumurta pişiriyoruz birlikte. Ben ona kahvaltı der demez "şatete mi" oluyor onun ilk sözü. Türkçe meali sandalyeye binmek/çıkmak. Sandalyeye çıkıyor, ve başlıyor konuşmaya.
- Nitata (bazen gaga) pişti. Ben nefisss diyorum o harika diyor.. Yiyormu hepsini bazen evet bazen hayır! Bu arada nitata yumurta demek sayın seyirciler :)

Dün akşam yemekten sonra pasta almaya gittik babasıyla. İlk durak park tabi. Salıncaklara asla binmeyen kızım şimdiler de inmek istemiyor. Zar zor kandırıyoruz inmesi için. Öncesinde binmesi için kandırıyordum :) Hatta parkta salıncakta çocuğunu sallayan annelere de çok özeniyordum yalan değil.. Ha ha ha artık onlar bana özensin :) Salıncaktayken şarkı söylemeye bayılıyor. Birde şarkı listemiz var bizim. Listemizin bir numaralı şarkısı -Pepee maymuşun fotoğrafını çekiyor. Maymuş kendini beğenmiyor. Oysaaa maymuş ne güzel gülüyor :)) Bayaa güzel söylüyor yarım yarım da olsa. İkinci favorimiz de -Daha dün annemizin kollarında yaşarken :) 4 satırlık bu şarkıda tamamen bilinip söyleniyor ama yarım yarım. Birde sesi var bülbül mübarek :)

Ailemizin kuruyemişçisine ne zaman gitsek "baloncuk" almadan çıkamıyoruz malesef. On defa söyledim balon diye ama ısrarla o bir baloncuk. 


Üçgen,kare ve yuvarlak. Tarafımızdan biliniyor. Banyodaki fayanslarda tek tek sayıyor bu geometrik şekilleri. Renklerde de öyle. Mavi, dırmızı, sayı bilinen renkler. Boya kalemlerini sıralarken isimlerinide söylemeye çalışıyor hep. Apartmanda yukarıya çıkarken daire kapılarının üzerinden bulunan sayılarıda söylüyoruz her defasında. 1 den 10 a kadar saymak geçti, artık onar onar sayıyoruz 70 e kadar.Bazen 80 de oluyor. Ama bu rakamların istikballeri çok parlak :) Genelde yerleri değişik çünkü yeni bir stil :)

Banyo, ellerini yıkamak, suyla oynamak, oyuncak sepetini dökmek, oyun oynamak, Pepee izlemek, parka gitmek, "yemek yememek", en sevdiği aktivitelerin başında geliyor.  Portakal suyu içmeyi çok seven kızım yemek konusunda malesef böyle değil. İştahsızlık hat safhada son günlerde. Ama bunu bu postta yazmayayım şimdi. Biraz da takıntılı. Kime çekti bilmiyorum :)
Koltuk örtülerini mutlaka düzeltir. Biberonlarını her zaman kalorifer peteğinin üzerine koyar. Eğer bir şey söylüyorsa ve onu bizimde söylememizi istiyorsa illaki biz de söyleyene dek tekrar eder :) 
Halâ babasına aşık :) Beni de seviyor canım biliyorum. Ama babaya ilgi daha farklı. Halil, Ada uyanmadan önce çıktıysa evden uyandığında babasını göremeyince "ise ditti baba" diyor. 

Birde kesme şeker ve benzerlerine dayanamıyordu ilk zamanlar. Ne zaman kasede ya da çekmece de görse ağlayarak istiyordu. Ben de hep acı o şekerler dedim. Artık gördüğünde acı diyor. Antep fıstığına da çok severek yiyor. Bir tabak karışık çerezin içinden tek tek seçiyor antep fıstıklarını. 
Veee daha bir çok şey.. Yine yazacağım tabii bunları. Ayy keşke bizim zamanımızda da bloglar olsaymış. Annem de bana yazsaymış. Ben de şimdi okusaymışım :) 


2 yaş olmaya az kala..


Pepee efendi bize kahvaltıya gelmiş. Ve Ada ona pilav pişirmiş! Pilavın ismi de Ada'ymış!
Bu fotonun mazisi de böyle :)

20 yorum:

  1. Msallah Adaya. N guzel gunler degil mi? Bence en dogru karari verdin. Daha mutlu oldugunu hemen hissetmissindir.
    Cok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel günler :)
      Hissetmem mi ? Şükür diyorum yüzüne baktıkça
      Sevgiler bizden

      Sil
  2. Maşallah..işte çalışıyorken bunların ne kadar büyük bir bölümünü kaçırıyorsun. çok şanslısın görüp kaydedebildiğin için.
    Çok büyümüş anlattıklarına göre maşallah.zaten dillenince tam ısırmalık oluyorlar. şimdi yanındasın ne olsa kocaman öpüver benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öperim tabi ama uyanınca :)
      Çok büyüdü, artık bebek değil :) Dillendikçe ısırıyorum azıcık :) ama acıtmadan

      Sil
  3. Kahvaltı ve pilav :D Pis boğaz Pepee :D

    Ece nin de favorisi antep fıstığıyken bu sene bademler revaçta. İlginç :D

    5 ay sonra ben de evdeyim inşallah. daha geniş bir anne olacağım ve kızımla evcilik oynayacağım günleri iple çekiyorum.

    Ada ben kahvaltıya gelince bana pilav pişirmesin ama. :)Gerçi pilavın ismi Ada olduğu için bile sırf Ada için yiyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle muallaklardayız işte biz
      Siz kahvaltı da pilav yemezmisiniz Aaa ? :))

      Göreceksin Nilhan öyle mutlu olacaksınız ki çalışmıyorken
      Sabırsızlıkla bekliycem evde ki yazılarını :)

      Sil
  4. Canım ne güzel ya Ada ile birlikte güzel günler,her anına şahit oluyorsun çok doğru karar vermişsin evde olmayı seçerek yazını okuyunca bunu çok daha iyi anladım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum birçok şeyden feragat ettim bu kararı verirken ama iyi de oldu diyorum
      Herşey Onlar için :)

      Sil
  5. Emrecim, pilav partinize bayıldım. Biz de gelelim de Adanın küçük ellerinden çay içelim o fincanlarla. Bizimde aynı Pepee den var biliyormusun. Basınca üstüne Pepeenin jenerik müziği çalıyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taa kendisini Demetcim
      lu lu luuuu diye zılgıt çekiyor, halay falan :),
      Bİr ayağı kırıldı zavallı Pepee nin hatta :)
      Pilav partimize bekleriz gercekten :)

      Sil
  6. sakin kafayla,güzelce okudum her satırı...not : x işareti benim için değil,ben sıkılmıyorum sizin mutluluklarınızı,gelişiminizi okumaktan sayın balık hafızalı blog sahibi
    o kadar çabuk geçiyor ki zaman,2 ay mı oldu? mutlu olmana,verdiğin kararın böylesine içine sinmesine o kadar mutluyum ki,bunu bir sorun gibi görmemene ve çocuğunla yaşadığın bu günlerin kıymetini bilmene..onu yapıyor,bunu yapıyor derken,aslında "ben bunların hepsine şahit oluyorum yaşasııın" dediğini anlayabiliyorum
    Ada kızım çok akıllı,annesiyle sevgi yumağı oldukça da daha da çok gelişecek zekası,her gün

    bi de,o fotoğraf çektirmemeleri,telefonu,makinayı alıp götürmeleri var ya aynısı bizde de var,resmen çocuğun fotoğraf sayısı azaldı artık,off :( çok doğru...Sizi seviyorum anası kızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğunuz için teşekkür ederim öyleyse bayan :)
      evet aslında aynen öyle diyorum. ne güzel yazmışsın. şahit oluyorumm
      teşekkür ederim güzel yorumun için

      bende offluyorum fotoğraflardan yana.. henüz öğretemedim ama çalışıyoorum :)

      Sil
  7. ne güzel gelişmeler bunlar, severek takip ediyoruz:)) öperim Ada yı..mucuk:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bizde sizi öperiz
      Hem sevdiğiniz için hem takip ettiğiniz için :))
      Duygular karşılıklı :*

      Sil
  8. Emrecimm çok güzel yaptıni ne iyi yaptın da eve geçtin kızının tadını çıkarıyorsun, en güzel zamanları sanırım bu yaşlar. Adacığımın kendine has kelimelerini ne çok duymak isterdim kendi ağzından :)
    öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlıcım tadını çıkarıyorum :) Bu tada doyamıyorum inan

      Ahh Ada Nazlı teyzesine neler derdi birlikte olabilseydik :)

      Sil
  9. darısı başımıza inşallah bende konuştuğu günleri çok ama çok merak ediyorum neler diyecek bize bakalım. malesef fotoğraf konusunda bizde aynıyız hemen yanıma gelip makinayı kapıyor elimden çok zor foto çekiyorum. bir solukda okudum yazını.sevgiler adacığa ve sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sevgiler bizden sana

      bende gec cevap verdim sakın kusura bakma...

      o konuştuğu günlere az kaldı
      :)

      Sil
  10. Maşallah allah nazardan saklasın:)Bloğnu takibe aldım canım.Bana da beklerim.Farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers