12 Aralık 2012 Çarşamba

İş Kadınlığından Ev Hanımlığına!

Bu başlığı işyerinden açmıştım. Evdeki ilk yazım için:)

Askerliği bitirip şafak doğan güneş  diyen er gibiyim, 9 ay heyecanla bekleyip torununu kucağına almış anneanne/babaanne gibiyim. Gurbetten gelen mektup, ilkokul birinci sınıf öğrencisinin öğretmeninden aldığı ilk yıldızlı aferin gibiyim..  Çok çalışıp üniversitede istediği yeri kazanmış öğrenci gibiyim, sevgilisine kavuşmuş yar gibiyim! 

Kimileri için evde olmak yukarıda yazdıklarıma göre abartı gelebilir ama inanın ben gerçekten böyleyim.. Üç gündür çekirdek ailem çok mutlu.. Allah'a binlerce şükür... Yıllarca çalışıp, sırf evlat için eş için çalışmıyor olmak böyle değişik hisler uyandırıyor son zamanlarda bende.. Çok güzel hisler..

Kızımla günler harika geçiyor. İçim çok huzurlu. Eşime ve kuzuma yetebiliyorum artık galiba. Ada'yla tüm gün beraberiz. 

Yağmurlu bu ara buralar, hava biraz soğuk.. Ama yine de dışarı çıkıyoruz. Arka sokaktaki şarküteriden süt almak için önce parka sonra markete gidiyoruz :) Birde manav var. Hergün mandalina sıkıp taze taze içiriyorum. O içiyor ben mandalinanın lezzetini daha çok alıyorum.. 

Anlatabiliyormuyum?



37 yorum:

  1. Anlatabiliyorsun canım hem de çok güzel:)Mutluluk bu işte!Huzurlu bir yuva.Bu yazını hiç unutmayacağım,saklayacağım,eşime göstereceğim;çünkü ben de çalışmak istemiyorum,böyle çok mutluyum.Evet kolay değil,çocuk,ev ama herşeye değer.Allah daim etsin,bizim için de dua et:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacım çalışıyorken de kızım ve eşim için çalışıyordum yani ailem için. Şuan çalışmıyorum yine onlar için. Bir çocuğa annesinin verdiği değeri, önemi, ilgiyi, sevgiyi hiç kimse veremez. Eğer ekonomik açıdan çok zor bir durum yoksa anneler çalışmasın. En azından evlatlarının ilk ve çok önemli yaşlarında. Hep böyle derdim. Ben ileride yine çalışmak istiyorum ve yine ailem için! Ama şimdi değil..
      Dualarım sen ve misss Ege için...

      Sil
  2. Evet evet çok iyi anlıyorum.Bir buçuk yıldır çalışmayan bir anne olarak.Annenin yeri çocuğunun yanı.Ben başka türlü bir huzur,daha büyük bir mutluluk düşünemiyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerde o huzur ve mutluluğu yaşıyorum Zeynep'cim :)
      Sevgiler benden..

      Sil
  3. En iyisini yaptın Emre, sana en ihtiyacı olduğu dönemde berabersiniz :) okul yaşı gelince sana bu kadar düşkün olmayacak, gerekirse çalışırsın, o zaman çalışmakta mutluluk verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim nasıl rahatlıyor Semacım.. Böyle güzel yorumlar okuyunca.. Çok haklısın. İleride çalışmak şuankinden çok daha mutluluk verecek inşallah :)

      Sil
  4. Abartı görmedim ben, insan zaman zaman iş hayatını özlüyor ama yine de ev ağır basıyor biz gibiler için :)
    Bu iş en çok Ada'ya yarayacak sanırım :)
    Hayırlı, uğurlu olsun diyorum ben de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Sevdiye çok teşekkür ederim.. Henüz işi özlemedim, özleyecek fırsatım olmadı daha ;)

      Sil
  5. Süper yaa senin adına çok mutluyum. Maşallah, hep böyle güzel gitsin!

    YanıtlaSil
  6. ohh be keyfim yerine geldi okudukça,çok sevindim,emindim zaten böyle coşkulu hisler duyacağına.maşallah size,en güzel günler yeni başlıyor
    öperim ikinizi de bıdıklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bıdıklarda sizi öpsün ozaman..
      Keyfinin yerinde olmasına bende çok sevindim... Sen de benim içimi açtın bak şimdi :D

      Sil
  7. Canım yazında çok güzel anlatmışsın evde olmanın mutluluğunu, okurken gözlerim doldu. Ada' cım kim bilir ne kadar mutludur evinde anneciğiyle:)bende şimdi keşke evde kuzumun yanında olsaydım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sen ve güzel kızına da nasip olsun diyorum o zaman.. Doğru ve hayırlı zamanda.. Ada'yı çok öptük... :)

      Sil
  8. gözünüz aydın.evde coğunuzla olmak gibisi gerçekten yok abartı değil bana göre yazınız.ben çalışmıyorum ama tahmin edebiliyorum zorluğunu.kızım kreşe gidiyor 4 saatte bile çok özlüyorum.ALLAH çalışan annelere sabır versin..
    mutluluğunuz daim olsun inş...

    http://azraecrin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, gerçekten çalışan anneler için bu çok zor bir durum.. Hele benim gibi iş hayatına son verip evde olan anneler içinse çook kıymetli..
      Hoşgeldiniz ayrıca.Bende size güzel kızınızla mutluluklar dilerim:) Yorumunuz için çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. O kadar iyi anlattın ki canım:) Huzurlusunuz, mutlusunuz ya gerisi boş.. ben de senin için çok seviniyorum, dönüm noktasındaydın ve hayatını çok güzel bir yöne soktun, Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah, çok öpüyorum hergün taze tane anne elinden vitaminleri depolayan minik hanımı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacım canımm hemşerim.. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Evet hepimiz için bir nokta oldu bu.. yeni bir başlangıç :) Minik hanımım şuanda öğlen uykusunda... Uyandığında bize yorum gönderen tüm teyzeleri için öpücem.. Bende sizi çok öptümm

      Sil
  10. evet emrecim çoook iyi anlatabiliyorsun, bence de hergün çıkın dışarı, mahalle kültürü çok güzel bir şey. Seni de Adacığımı da çok öperim, hep mutlu olun inallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nazlıcım.. Ev gezmelerine bile gideceğiz inşallah :D
      Gerçekten çok önemli sosyal olması.. Elimden geleni yapmak istiyorum...
      Sizde çok mutlu olunn

      Sil
  11. kıskandım ne yalan söyleyim.. az kaldı benimde kızımla dolu dolu vakit geçirmeme.. 3 senecik.. allah tadınızı bozmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 3 sene göz açıp kapar gibi hızlıca gecsin inşallah Sevgicim...
      Kara kuzuna doya doya sarıl..

      Sil
  12. aynı surumda ben olsam dahada abartı yazardım herhalde :) çünkü çok iyi anlıyorum seni. hiç abartı değil, allah huzurunuzu, ağzınızın tadını daim etsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.. Anlaşılmak çok güzel :) Çok teşekkür ederim duan içinnn

      Sil
  13. Canım evdeki ilk günlerin ne güzel geçmiş. Diğer günler de birbirinden güzel geçsin :) tadını çıkar bu zamanların. Öpüyorum Elif kızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Güzcüm
      evet günler çok güzel geçiyor dediğin gibi hep böyle gecsinn :)
      öptük bizde adı güzel Asya'yı...

      Sil
  14. ayyyyyyyyyyyy sahane bılıyormuusun oyle hosuma gıttıkı bu..ınan ohh dedım

    YanıtlaSil
  15. Çok sevindim sizin adınıza mutlu huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle bu arada yazınızdaki bir öğrencinin yıldız alması kısmı beni çok eskilere götürdü sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de hiç abartı olarak görmedim yazdıklarını..Seni çok iyi anlıyorum..Ne mutlu sana miniğine,çekirdek ailene..Biz çalışmaya devam..
    sevgilerr.

    YanıtlaSil
  17. ya ben senin yazılarını göremiyorum, takip ettiğim halde..Bakarsam görüyorum yani:( Ama sık sık bakıyorum bak:)

    Ben hiç abartı olarak görmüyorum yazdıklarını..Bızdık hallerini birebir yaşayacaksın ne güzel Emre..Musmutlu günleriniz olsun nice nice..
    Ada kimbilir nasıl mutludur..kuzum yaa..

    YanıtlaSil
  18. Süper olmuş. İnsanın çocuğu büyürken onun yanında olması gibisi yok gerçekten. Hep huzurlu olmanı dilerim.

    YanıtlaSil
  19. Super bir karar aldin...gunler nasil guzel gececek..nasil mutlu olacak Ada...gozunun ici gulecek annesi yaninda diye..gez dolas, oku, dinle, hisset, anin tadini doya doya yasa canim...ben de biliyorsun su an hala onlari yapiyor ani yasiyorum. Markete gidiyoruz, avm de dolasiyoruz, sut aliyoruz, oyun oynuyoruz, kahve iciyorum su an bir cafe de...ates uyuyor mesela:) keyfim ve kahyasi durumlari...suppeer supeer cok sevindim adina

    Optum ikinizi de

    Sevgiyle isikla

    YanıtlaSil
  20. doya doya tadını çıkar demek düşüyor bize :)) bloğunun ne zamandır kumanda panelinde yazıların yayınlanmıyormuş nedenini anlayamadım ama öyle gezerken uğradım bloguna.

    YanıtlaSil
  21. Kokos Kelebek: çok teşekkür ederim

    AsyaM için : nereden aklıma geldi bilmiyorum ama yıldızlı aferinler benim için çok değerli idi :) çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

    Esin: çalışan tüm annelere kolaylık ve sabır diliyorum.

    Özlemcim o problem neden kaynaklanıyor bilmiyorum, madem öyle sen sık sık gel bu bahaneyle :)) evet Ada kuzu coook mutlu. Çok teşekkür ederim

    Yelda Yüksel: âmin, inşallah

    Muge: sefanız olsun ana&ogul bol bol gezin. Harikasiniz :)

    YanıtlaSil
  22. Anne Zi: o problem neden oluyor bilmiyorum, bilen varsa bana yardım etsin :)) evde oluşumun tadını çıkarıyorum evet. Ama şansımıza kıs geldi yaaa:)

    YanıtlaSil
  23. ÖzBeN {Süt Anne :) }24 Aralık 2012 15:14

    Öncelikle senin için çok sevindim canım arkadaşım. Ve sonrasında da çekirdek ailen için, En çok ta Ada'cığım için aslında. Ne kadar görüşmeye fırsat yaratamasamda bu yoğun yaşamda, kalbim hep sizinle beraber, biricik sütkızımla beraber.Sevdiğimi ne kadar belli edemesemde içimde çok ayrı yeri var fıstıkımın. Ve arkadaşım senin şu yazdıkların hiç mi hiç abartı değil. Bazen isyan ediyorum artık bende.Gerçekten ailenle geçirdiğin her saniye o kadar çok değerli ki, doya doya yaşa...

    YanıtlaSil
  24. amaaan sabahlar olmasın, yaşasın evde oturan anneler beee :)

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers