4 Ekim 2012 Perşembe

Bir Minnettarlık Hikayesi :)

Bu yazımdan sonra yaz dönemi boyunca  Ada için odasında köklü bir değişiklik yapmıştım. 
Yer yatağında uyuttum. Öyle kaz, kuş tüyünden olmasada gayet konforlu ve yumuşaktı. Salonda ki koltukların minderlerinden bariyer çektim duvar ve petek önüne.  Odasında uyuma alışkanlığını bozmamak için başka çarem yoktu. Gerçi gayet memnun kaldık bu köklü değişiklikten.  Malum mevsim normallerine uymak koşulu ile havalarda serinledikçe daha fazla yer yatağında yatırmamak için bu olaya son verdik hafta sonu. Ada tekrar yatağına transfer olacaktı. Orada  uyumaya devam edecekti. Ama uzuunn bir aradan sonra Ada'yı  yatağına 1-2 dakika için bırakınca neye göreyim? Bu uzuunn arada boyu da uzayan kızım ayağını atmış yatağın korkuluğuna inmeye çalışıyor. Hani bırakıp gitsem oda da Allah korusun düşünmesi bile kötü.

Bu seneki ilk yaz tatilimizde kaldığımız yazlıkta park yatak vardı. Ve Ada onun içinde çok rahat uyudu. 1,5 yaşına gelmiş bir çocuk için park yatak alıp orada uyutmak gelişimine zıt yönde olacağı için, ayrıca misler gibi yatağı dururken boş yere para verip almak istemedim. Google sayesinde  bu konuda benim gibi sıkıntısı olan olmuş mu diye arattım. Bulduğum tüm yazılar park yatak ve  büyüyen yatak arasında kararsız kalmış annelerdi. Ama benim aradığım güvenlikti. Sallanan beşiği çıkarıp sabit  yatağa çevirmeyi düşündüm ama kızım yer yatağında çok deli yattığı için henüz ona cesaret edemedim. Sanırım biraz daha büyümesin bekleyeceğim bunun için. İnsanlığa ufak bir faydam olması için bunları yazıyorum :))

Ada doğmadan önce odasını yapmıştık.  Önceleri ana kucağında uyudu biraz ama sonra odasına alıştırdık şükür. Şimdilik seyyar beşikle idare etsin, büyüdüğünde oda yaparız diye gelgitlerim oldu. Benden tecrübeli anne olan arkadaşlarıma da sorduğumda kimisi odaya gerek yok dedi, kimi ilk aylardan odasına alışsın dedi. Her annelik bilgisi insanın kendisine gerçekten. 

Marangozlar  böyle küçük işlerle uğraşmıyor malesef. Akrabalarımızdan biri marangoz. Ona anlattım durumu, ek parça yapıp korkuluğun  uzunluğu yükseltecekti (hatır için, sağolsun:) )  Fikri aklıma çok yattı. Bir iki minik detayla korkuluktan sarkılamayacaktı Ada.  Halil'im yani benim çok sevgili eşimin ruhunda daha çok varmış bu detaycılık :) Bana -bir parçayla yapılabilir aslında, ek yapmaya, çakmaya, çivilemeye gerek yok dedi ama ben onun ne demek istediğini anlamadım.  En sonunda icraata döktürmüş olayı. Yaptırmış. Anladım tabii sonra ne demek istediğini :D

Tata tataaa :)













Dün akşam eve gittiğim de gördüm. Renk olarak uygun değil evet ama benim yaptırmayı düşündüğümden 10 kat daha güzel, kullanışlı ve pratik :) 10 TL maliyeti. Faidesi büyük :)  Seyyar ayırıca. Kullanılmadığında yatağın kenarına saklanabilir. Birgün bu konuda sıkıntısı olan biri olursa umarım bu yazı/fikir yardımcı olur :P  Teşekkür etmenize gerek yok :D  Ama ben Halil'e minnettarım :)

Dün gece bu  arkadaş sayesinde Ada tekrar yatağında güvenle uyudu.  Bende daha rahattım tabi. Ohhh miisss... :) Gelsin güzel, uzuun uykular.

34 yorum:

  1. büyüdükçe birde böyle dertleri oluyor değil mi? bulduğunuz çözüm gayet pratik.. bizim yatağın korkuluğu asansörlü.. inik durumdayken dila da bacağını atıp hop içeri bırakıyor kendini.. ama yüksekteyken ulaşamıyor daha.. bende 2-3 sonra yatağını büyütüp korkulu sabitleticem.. kenarında inip çıkması için yer kalacak böylece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yatakta asansörlü Sevgicim. Korkuluk yukarıdayken sarkılmaya çalıştı. Bende ileride sallanan yatağı çıkarp altta ki sabit yatakta yatırmayı düşünüyorum ama erken henüz bunun için :)

      Sil
  2. Ahh Ada ahh. Kuzey de Allah' a sukur dusmekten korktugu için kalkmaz ayağa. son gunlerde bizi ozledigi için gece belli bir saatte yanımıza geliyor.
    Bu parca ile rahat edersiniz insallah. Odasına alışması cok guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Nurcan ahh :) O kalkıp gelmeleri çok güzel dimi :D
      Yer yatağında yatarken Ada'da kalkıp geliyordu ama artık işi zor :D
      Odasına alışmış olduğu için şanslıyım zorluk çekmedik :)

      Sil
  3. Çok iyi fikir. Büyüdükçe güvenlik problemleri başlıyor tabi. Adacık huzurlu huzurlu uyusun inşallah yeni aparatıyla birlikte ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem bir buluş dimi:D
      O kadar sıkıldım ki o gün ne yapılırda güvenli bir hale getirilir diye. Şükür çözüm güzel oldu... :)
      İnşallah aminn

      Sil
  4. insan neler üretiyor isteyince :) Güzel bir fikir olmuş, park yatak almak olmazdı zaten bu dönemden sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok sıkılmıştım ne yapabilirz diye. Benim fikrim bundan çok daha kaba birşeydi :D
      Park yatak almak gerçekten olmazdı, haklısın :)

      Sil
  5. tatlı ve güvenli uykular Ada kızıma o zamannnn :)

    YanıtlaSil
  6. Sözkonusu güvenlik olunca renk uyumu önemsiz bir detay sadece:)
    bu güzel fikir yakın zamanda bana da lazım olabilir aklımın bir köşesinde dursun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemincim eşimde aynen öyle düşünmüş yaptırırken.

      İşine yarayacak olabilmesine bile çok sevindim :) Ben çok aramıştım nette :)

      Sil
  7. Emrecim biz 15 aylıkken Duru'ya uyku eğitimi vermeye çalıştık..bi keresinde kendini beşikten aşağı attı kafasını vurdu yere diğerinde de ben havada yakaladım zor tuttum..ozaman neler neler yapmıştım..beşiğin yatağı koyduğumuz suntayı çıkarıp yatağı içine gömmüştüm ona rağmen knardaki çıkıntılara basarak uzun atlamalar yapıyordu..
    artık bizim o şekilde değil de kenar parmaklıkları çıkarıp bu şekilde bişeye ihtiyacımız var gece dönerken düşmesin diye..
    şimdi mutfak tezgahına tırmanıyo napıcam bilmiyorum :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Nurşahcımm
      Eğer o gün Ada'yı oda da bırakp çıksaydım Allah korusun belki bizde bir uzun atlamaya tanık olacaktık. Bu büyüyen yataklar çok güzel aslında. Anladım ne demek istediğini. Sabit yatak olduğunda aynen bundan yaptırabilrsiniz bence :)
      Bu kızlar neden böyle aksiyon severler anlamıyorum ben :D

      Sil
    2. sağol canım..bilmem ki anacım hamile iken ne yediysek gitti içerde nasıl bir kimyasal tepkimeye uğradıysa artık bilemiyorum :)

      Sil
    3. :)))

      Çooook güldüm Nurşah :))

      Sil
  8. Emrecim eşin iyi düşünmüş. Renk kafana takılıyorsa hemen akrilik boya alıp boyamalısın beyaza.

    İyi uykular Elif Ada'ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Güzcüm
      Renk kafama çok takılmıyor aslında. Kullanmadığımızda yatağın yan tarafında duruyor. O boya işlerini ben hiç beceremem :D

      Sil
  9. olmuş işte :)
    iyi uykular dileyelim şimdiden ;)

    YanıtlaSil
  10. Züper fikir:) Aklımızda olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Olsun vallahi..

      Zira beni çok sıkmıştı bu konu:D

      Sil
  11. Çocuk insanı pratikleştiriyor, yaratıcılığını geliştiriyor, bunun örneği olmuş:))

    YanıtlaSil
  12. Gülegüle kullanın. Rahat rahat uyuyun :)

    YanıtlaSil
  13. maliyetinin düşük olması bence bu işin en güzeli ;)
    tabii pembe olaydı iyiydi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet maliyetide ayrı bir güzellik

      Pembe değil ama ben onu pembe hayâl ediyorum hep :P

      Sil
  14. Ayy Emreciğimm içime su serpildi anlatamam,insanlığa(bana)gerçekten büyük bir faydan oldu.Eşim bu sabah dedi marangoza yaptıttırım falan diye,ben bunu hemen göstereyim ona.Seyyar olması da çook güzel:DHarika olmuş valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tubacım ben senin son yazını dün gece telefondan gördüm :)
      Sabah ilk işim sana yorum yazmak oldu inanki. Çok şaşırdım yazını okuyunca. Bu kadar tesadüf olur dedim. Bizim için süper birşey oldu bu arkadaş :) Benim eşime anlattığım çok uğraş gerektiren birşeydi. Yanlara ek parçalar olacaktı, boyu yükseltilcekti falan. Bu çok pratik oldu. Takıp çıkartması çok basit ve zahmetsiz. İçim rahat sonra. Hatta bu parçanın üzerine küçük bir battananiyede örttüm. Hani gece ayağa kalkmaya çalışırken çarpmasın diye :D iyice abarttım yani olayı. işine yarayacak olmasına gercekten çok sevindim canım. Çünkü bende Ada'yı öyle görünce tırsmıştım :)

      Sil
  15. Evet tırsıyor insan,battaniye de iyi fikirmiş,akşam ilk işim eşime göstereceğim canım çok sağol:)Güvenli,tatlı rüyalar diliyorum Ada'ya ve sana:))

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim. Bende yakışıklı oğlun ve sana güzel uykular diliyorum :)

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers