18 Eylül 2012 Salı

Kardeşlik

Bugün halâ benimle birlikte olan Çikolata kistim için tekrar hastaneye gittim. Ultrason, kan ve hormon tahlillerinden sonra doktor o çok korktuğum cümleyi kurdu!  
-MR çektirmenizi istiyorum
Hayatımın hemen her alanında  gereksiz evham, panik ve stresli biriyim. Bunların getirdiği korku üzerine tuz-biber oluyor.

Hemşire çok korktuğumu görünce bir yakınınız yanınızda kalabilir dedi. Halil sabah yanımdaydı ama MR öğleden sonraya kaldı. Ve O o saatlerde müsait değildi. Halil olamayınca aklıma yanımda olması gereken ilk kişi olarak kız kardeşim geldi.  Hemen arayıp öğleden sonra kızkardeşimi alıp beraber gittik hastaneye. Heyecanıma ve korkuma ortak olması gerektiğinin farkında! Sıramız geldi, benim stresim gittikçe arttı. Hemşire beni hazırladı, ben hemşireyi korkumla gerdim derken  yaklaşık yarım saat Yasemin'in de katkılarıyla çabucak geçti.  Çok şükür. O yarım saatte saçma sapan muhabbetler yaptık :)

Ve çıktık hastaneden. MR sırasında damardan bir ilaç veriyorlar. Bu ilaç bazen baş dönmesi ve mide bulantısı  yapabiliyormuş. Bunu kardeşim ve ben hemşireden duyduk. Tam hastanenin bahçesinden çıkarken kardeşim kolunu uzattı, koluna girdim. O an tek dayanağımdı. 
MR 'dan artık çıkmış olmanın sevinci ile yavaş yavaş yürürken dedim ki:

-Demek ki kardeş bu kadar önemliymiş. 
İlk aklıma gelen. Dayanmak istediğim. Yardımını beklediğim. Yanımda istediğim.
Ben ki Elif Ada'yı kardeşsiz büyütmeyi düşünürken  bugün vazgeçtim bu düşüncemden!









Seni Seviyorum. Eksik olma!

48 yorum:

  1. Sırf bu sebeplerden istiyorum ben de 2.yi. Ben eksikliğini çekiyorum. Çok şanslısın gerçekten ve de fotoğrafta çok fıstıksınız 3ünüz de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer O olmasaydı bende eksikliğini çekerdim. Ve bugün yaşadım, öğrendim.
      Üçümüzde teşekkür ederiz :*)

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum sana kardeş çok önemli, benim 2 ablam var ve kendimi çok şanslı hissediyorum.
    Tekrar geçmiş olsun canım, ben de aşırı korkuyorum MRdan ama malesef kalçamdan 2 kere çekildim, gelecek ay da çekilmem gerekiyor:( Günler öncesinden stres yaşıyorum, rüyama bile girdi.
    MR odasına hasta yakınını aldıklarını bilmiyordum, o fırın gibi makinanın içinde gürültüden duyamasan da orada olduğunu bilmenin huzuru yeter zaten:)

    YanıtlaSil
  3. İki ablayla gercekten çok sanslisin. Ben açık mr çektirdim ve onda bile çok korktum. Kapalısı çok daha zordur eminim. Sanada çok çok gecmis olsun canım. Herkese saglık diliyorum. Kardes gercekten önemli. Bugün birmez daha idrak ettim.

    YanıtlaSil
  4. Ya işte süper bir ikilem!!! İlk göz ağrım dediğim canım kardeşim var ve ben o olmasaydı ne yapardım diye düşünüyorum. Sonra Gülbilge'ye bakıyorum. Onun için en iyisini istiyorum. En iyi okula gitsin, kocaman bahçesinde oynayabileceği geniş odalı bir evde büyüsün... Bunlar için para lazım. Çok şükür var ama ya ikinci olursa? Sevgimiz değil ama cüzdanımız bölünecek. Almak isteyip de ulaşamadığımız daha çok şey olacak. Kafayı çiziyor ve mektubumu burada sonlandırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, aynen, aynen. Kesinlikle tüm yazdıkların aklımdaydı hep düne kadar! Ama kardeşin önemi de var. Kardeşim olmasaydı dün ve tüm hayatımda ne olurdu? diye düşünüyorum. Yaa çok derin bir konu!!

      Sil
    2. Gülbilge'nin çok küçük olmasından mütevellit henüz böyle bir konu gündemimde yok. Belki ilerleyen zamanlarda ortaya çıkar :S
      O zaman oturur düşünürüm ya da belki kardeşi de Gülbilge gibi "Zbönk" diye giriverir hayatımıza :D

      Sil
    3. Belki bende içinde bulunduğum durumdan dolayı böyle düşünüyorum şuan. Belki de kardeş düşünmiycem hiç. Herşey nasip ve hayırlısı diyorum.

      Sil
  5. Len! Asıl soruyu unuttum: ne oldu MR sonucun? Eminim bir şey çıkmayacaktır ama işte... sinir bozucu!
    Geçmiş olsun :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bugün 13,30 da çıkacak ama doktorum cumaya kadar olmadığı için cumayı bekliycem! İnşallah dediğin gibi birşey çıkmaz. İnşallah.

      Sil
    2. İçini ferah tut. Zamane doktorları her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyorlar. O yüzden MR çekimi falan istemiştir. Bir şey varsa erken tanı koyma bilinci oluştu şükür. Ama ben inanıyorum bir şey çıkmayacağına. Gönlünü ferah tut.

      Sil
    3. İnşallah allı Zeynep'im. Amiiin

      Sil
  6. Inan gözlerim doldu okurken. öncelikle cok gecmis olsun! Insallah sonuclar temiz cikar ve %100 sagligina kavusursun.
    1 ablam ve 2 abim var. Ablamla tam 8 yil San Francisco'da yalnizdik. Ve birimiz ikimiz icindik. Saglikda-hastalikda, mutlulukda-üzüntü de dip dibe idik. Sonra ben Hollanda ya tasindim, ben yalnizim o yanliz. Simdi onsuz olunca, onun varliginin deger ve önemini daha iyi anliyorum. Ve onu hergün özlüyorum.
    Ilk cocugum Milan dogduktan sonra, Milan'in gelecegi icin baska cocuk yapmamaya karar vermistim. Bütün enerjimi, zamanimi, parami sadece ona harcamanin "ONUN ICIN EN IYI KARAR" olduguna kendimi inandirmistim. Onun ve esimin istegiyle, o 4 yasindayken kardesi Zara dogdu. Simdi onlari beraber gördükce, Milan'a hayatinda verebilecegim "EN BUYUK SEY" oldu ZARA.... Iyi ki dogurmusum:)
    Amacim aklini karistirmak degil ha! Belki bir de bu taraftan bakmak isitersin...
    Tekrar gecmis olsun, sonucu paylasirsan cok sevinirim...sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Nalan'cım bende ablan ve seninle ilgili olan satırladı okurken çok hüzünlendim. Sanırım ilk çocukta birçok anne benimle aynı şeyleri düşünmüş. Milan için ne düşündüysen bende aynıtür şeyleri düşünüyordum. Benimle bu düşünceni paylaştığın için çok teşekkür ederim. Gerçekten. Akıl karıştırmak değil bizzat bir öneri, fikir bilirim düşünceni.
      Cuma günü öğrenicem nasipse neticeyi. İnşallah güzel şeyler yazıcam.
      Sevgiler benden...

      Sil
  7. ben de bu ara hep aynı şeyi düşünüyorum.. bir kuzen, bir arkadaş bir kardeşin yerini tutar mı? asla.. 2.yi istemezken ben sıklıkla açar oldum bu konuyu.. 1 çocuk hiç çocuk derler.. onun rahatı için onu ilerde yalnız bırakmak ne kadar doğru bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar muallak bir durum dimi? Ben de tek çocuk derdim. Ama düne kadar. Bilmiyorum ilerde düşüncem ne olur!!

      Sil
  8. Umarım MR sonuçların temiz çıkar, güzel haberlerini bekliyoruz. Sanırım hiçkimse böyle bir kardeşin yerini tutmaz,tutamaz, kıymetini bilin birbirinizin. Ben çok uzağım senin anlattığın bu duygulara yazık ki Kurabiye'cik te öyle olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiyeeeemm.. Amin çok teşekkür ederim duan için.
      Sen tek çocuk konusunda kesin karar verdin demekki Kurabiyecik için?

      Sil
  9. Öncelikle geçmiş olsun diyim ...Mr sonuçlarınız temizdir umarım bildiğim kadarıyla çikolata kisti zarasızdır ... evet kardeş çok önemlidir bende böyle düşündüğüm için bütün zorluğuna rağmen 2 nci kızımı doğurdum ( ki benim hamileliklerim hep riskliydi 1 nci doğumda ölümden döndüm 2nci de erken doğrdum 31 haftalık ) ona rağmen iyi ki kızlarım var onları beraber oynarken bir şeyleri paylaşırken görmek benim için inanılmaz güzel bir duygu :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim slince.
    Böyle kardeşlik adına güzel yorumları okuyunca seviniyorum inanın. iki kız annesi olmak çok güzel bir duygu olsa gerek. Ve onların en küçük mutluluğu sizin için 2 kat daha çoktur :)
    Sağlıkla büyüsün kızlarınız.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun canım,çikolata kisti tedavisi çok kolay hiç merak etme!Ah imkanlar el verse 2 değil 4 çocuk yapmalı insan.Ne kadar çok kardeş o kadar destek,o kadar çok anı.Ama Allah 2.yi verse de şükürler olsun demek lazım bu devirde.Çok istiyorum ben de:)Hayırlısı olsun senin için de.Haberlerini bekliyoruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürdün beni Tuba :)

      4 çocuk cidden hayâl benim için. Hatta hayâl bile değil :D
      Rabbim isteyene versin :) 4-5-6 :P
      Ama kardeş olmak güzel.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  12. Geçmiş olsun canım... Hep sevdiklerinle beraber ol... Boşuna dememiş eskiler kanlım olsun, kardeşim olsun diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Amin, hepimiz birlikte olalım.
      Ne varsa eskilerde var değilmi?

      Sil
  13. Emre, bak kız kardeşimi özledim şimdi:(( Gurbette olmak bu yüzden zor işte.Kardeş konusunu Ada daha çook küçük olmasına rağmen ben bile düşünüyorum:) özellikle bu zor zamanlarda tek çocuk fikri daha ağır basıyor ama, kardeş iyidir, can dır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemekte güzeldir değilmi :)
      Banada ağır basıyor kardeş fikri işte!

      Sil
  14. yaa kardeşsiz olur mu???
    maşallah size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşsiz olabilir diyordum hep. Bu sıralar bende olurmu diyorum?
      Teşekkür ederiz Syhncım :)

      Sil
  15. çok geçmiş olsun canım..ben bu doğum sırasında da anladım birkez daha kızkardeşin ne demek olduğunu..o olmasaydı bu kadar rahat ve keyifli bir şekilde atlatamazdım herhalde! o iyiki de var ..ve her kızın bir kızkardeşi olmalı,varsada çok şanslı olduğunu bilmeli derim..sevgilerr canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nalâncım. Sende çok şanslıymışsın :)

      Sil
  16. Cok gecmis olsun insan
    Büyüdükce kardesin kıymetini daha iyi anlıyor sanırım benimde iki kızım var ins onlarda birbirlerine sahip çıkarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilay.
      Kızların bence çok şanslılar. Eminin birbirlerinin değerini şimdiden biliyorlar:)

      Sil
  17. sonuç iyi çıksın umarım canım.
    kardeş olmadan olmaz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah iyi çıksın. Ben de onu umuyorum.
      İki kızın olan annelere çok özeniyorumm :D

      Sil
  18. Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım sonuçlar hepinizin yüzünü güldürür. Kardeşsiz olmaz diyenlerdenim ben de. Büyük oğlum dünyaya geldikten sonra ikinciyi asla düşünmezdim. Ama kendimi onun yerine koydum. Hayatta bir can eşi olsun istedim.30 ay sonra küçük kardeş de aramıza katıldı. Ne kadar çocuk, o kadar sorumluluk ama değer her şeye. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esracım. inşallah......
      Ben de kendimi kardeşsiz düşününce zor olurdu diyorum. Çocuk büyük sorumluluk dediğin gibi. Herşey herkes için hayırlı olsun diyorum..

      Sil
  19. Kardeş gibisi var mı hele ki kız kardeş.. Herkesin bir kardeşi olmalı bence,Ada'nın da :)) umarım sonuç iyi çıkar canım..

    YanıtlaSil
  20. Çook haklısın. Elif Ada, kardeşsiz büyümesin. O'nun da dayanabileceği bir kız kardeşi olsun. Anne, baba, eş, evlat sevgisi başka ama kardeş sevgisi apayrı bir şey..
    Ben de kızım mutlaka bir kardeş sahibi olsun istiyorum. Ama şimdilik atılıma geçemiyorum :)
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Atılacak olan adımlarda başarılar diliyorum Fatmacım
      Yorumların için çok teşekkür ederim. Hepsine cevap yazıcam :)
      Ceylini çok öptüm

      Sil
  21. Çok geçmiş olsun
    kız kardeş gibisi yok kesinlikle hem teklik Allah'a mahsus.Miniği mahrum bırakmayın kardeş sevgisinden.Ben 5 tane doğurdum :)
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddimisiniiiizz desem ayıp etmiş olurmuyun Mutluanne :)

      Maşallah size :)
      Sevgiler bizden

      Sil
  22. Emrecim 2. ci şart, düşünmeye başlamana sevindim :)
    Sonuçlar nasıl çıktı?

    YanıtlaSil
  23. Kuzu... Sonuçlar nerde? Bugün Cuma. Merak merak merak merak...

    YanıtlaSil
  24. kesinlikle adayı yanlız bırakma. Ben şuan bunun en çok bilincine varanlardanım. Babam rahatsızlandoğı için benim yetişemediğim yerde o yetişiyo kardeş şart bence:))

    YanıtlaSil

YAZ, YAZ
YAZARSAN BAĞ OLUR, YAZMAZSAN BURALAR HEP DUTLUK :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers