20 Ekim 2013 Pazar

Emziksiz Uykular :)

Ada; 2,5 yıldır yakın arkadaşı, kadim dostu, sırdaşı, canyoldaşı emziğini kaybetti! Bulan veya görenlerin görmemezlikten gelmeleri rica olunur!!! :))
Enaz tuvalet alışkanlığı kazandırma durumu kadar korkutuyordu emzik bıraktırma operasyonu beni. Ama çok şükür yine en az onun kadar çabuk ve kolay oldu.
Peki nasıl oldu?
Aslında aniden oldu. Bildiğimiz büyükanne usulü oldu. Bayramda Kabristan ziyareti dönüşü, yağan yağmurlarında etkisiyle çıkan öbek öbek soluncanlar gördüm. Birtanesini alıp eve getirdim. Ve emziğini kesip minik solucanı içine koydum. Hali hazırda olan öğle uykusu öncesi emziğini istedi Ada kuşum. (Buarada birgün önce O'na artık emziksiz uyuyabileceğini,büyüdüğünü, abla olduğunu telkin etmiştim!) Emziğini getirip içindeki minik solucanı gösterdim. (Yine buarada kabristandayken Ada'ya soluncan ailelerini göstermiştim)
Zaten hayal dünyam o kadar gelişti ki Ada sayesinde,hemen başladım solucan hikayesi anlatmaya!
"işte bu minik solucan bizi dua ederken görmüş ve bizim arkamızdan gelip arabamıza binmiş. Annesinden habersiz geldiği için kaybolmuş ve annesini beklemeye başlamış. Şuanda annesi onu arıyor ama bizde olduğunu bilmiyor minik solucanın!! Bu yüzden minik solucanın yeni evi senin emziğin!!!"
Ben bu hikayeyi anlatırken emziğine baktı baktıı. Anne emziği yıkarmısın? dedi. Yıkayıp tekrar getirdiğimde solucanı görünce emmicem artık dedi :) Ve ilk emziksiz uykuya yattı. Başardı da :)
O günün gecesinde ve sonrasında emziğini istedi ara ara. Her defasında solucanı görünce çöpe atmamı istedi. Ama henüz atmadım tabi. iyice kafasına yerleşmesini bekliyorum emziksiz uyuması gerektiğini. 
Okuduğum yazılarda emziğin faydalarını hatırlıyorum şuan. Mesela emzik bebeklerin sakinleştiricisi yazıyordu biryerde. Ada emzik sayesinde uykuya çabuk dalardı! Ağlarken emzik sayesinde sakinleştiğini biliyorum.
Fakat hiçbiryerde okumadım. Emziği bırakan çocukların çenesinin düştüğünü :)))) Tam bir saattir konuşuyor, hiç susmadan. Şarkı söylüyor, gülüyor kendi kendine :)
Solucansız bir emzik var çıkarsam mı acaba diye düşündüm yalan değil :P

Posted via Blogaway

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers