26 Temmuz 2013 Cuma

Çişimiz Tuvalettee :) - Tuvalet Adab-ı Muaşereti.Vol-3

Yaşasııııııın! klozete giden çişler, kakalar diyesim var :)




Bu görmüş olduğunuz fotoğraf duvara asılan diploma kadar mühim. Her sticker tuvalete giden çiş/kaka demekti ilk günler. Tuvaletini yaptığı için kuşların getirdiğini sandığı bu "yapıştırmalar" çok teşvik edici bir uygulama oldu diyebilirim. Sevinçle yapıştırdı her defasında. Abla olduğunu söyledi birkeresinde :)
Ben ilk günler gece de bez bağlamıştım. Bir önceki postumda da dediğim gibi aklı karıştı. Gece uyumadan önce bezine yapabilirsin dedikçe. Tam 7. gece bezi çıkardım. O gün bugündür tamamen kurtulduk :)
Gece yatağına kaçırmaması için uyumadan önce çok sıvı vermeyin deselerde (ki bence çok yanlış) suyu çok seven kızım, sadece bir kez yatağını suladı. O kadar olur değilmi? Yatağına geçmemesi için koruyucu, su geçirmeyen örtü vardı neyse ki. Bir de sağolsun gece sık uyandığı için kalktığında kendisi söylüyor çişim geldi diye.


Ada 28 aylık. Ve bu çok önemli olayı başardı. Zamanlama, sabır ve çocuğa güven çok önemliymişV.

Mutluyuz ana kız :) Darısı dileyen tüm annelerin başına.
posted from Bloggeroid

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Tuvalet Adab-ı Muaşereti. Vol-2


Gündemimizin son konusu bu. Uzuuuun zamandır girişimlerim vardı tabi! Bazen erken davrandığımı düşündüm, bazen zamanlamam yanlış vazgeçmeliyim dedim. Son iki gündür ısrarla devam ediyorum. Bundan bir ay önce ki tuvalet eğitimlerimizde resmen bunalıma girmiştim. 
Sık sık tuvalete götürdüm,bir keresinde abartmıyorum onunla yarım saat orada oturdum, ama hep tuvaletten çıkınca yaptı altına. Kirli sepeti bir günde doldu bu sayede.
Gerçekten çok sabır gerektiren bir durummuş. Ben zaten aceleci bir insanım, sabırsızım. Hem Ada'yı hem kendimi yormamak için ara verip yine başladım.
Ramazan ayı sabır ayı. Orucun verdiği sabırla bu işe de sabır göstermeliyim dedim.
İki gündür başarılı gibiyiz :)
Klozet adaptörü ve lazımlık almıştım. İkisini de deniyorum. Ama lazımlıkta daha güvende hissediyor kendini sanırım. Dün akşam tam iftar zamanı yine zilyonuncu kez -Anne çişim geldi dedi. Hemen koşarak gittik tuvalete. Ve o sevinmemize sebep olan çiş sesini duyduk maaile :) 
Off Ada'da bir çığlık, -ben yaptım, ben başardıııım, ben birinciyiim diye sevinç nidaları :))
Şaşkın yaa, ne güldüm onun sevincine anlatamam 
Gece bağladım bezini. Yine anne çişim geldi dedi sık sık. Yapabilirsin bezine dedikçe aklı karıştı garibimin.
Sık sık sorup kontrol ediyorum çişi. Var diyor gidiyoruz birlikte tuvalete ama yok. Bazen oyun yaptığını düşünüyorum çişim geldi demesini. Şuanda öğlen uykusunda ve bezsiz :) Durum ne bilmiyorum. Uyanınca göreceğiz :)
İnşallah başarırız en kısa zamanda! Cidden bu sıcakta kocaman bezle onu sarmaya hiç kıyamıyorum. Umarım başarıcaz.. İnşallaaah...

Notun Dibi: Çişli don  fotoğrafı çekip buraya ekleyeceğim hiç aklıma gelmemişti :)

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Yine Başlık Bulamadım :)

Ayy ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı. Halbuki ne çok severim anlatmayı, yazmayı, okumayı.. Hemen başlamalıyım Ada kuşum öğle uykusundayken. Zira  kendime özel kıldığım bu süre hep farklı :)

En son günübirlik deniz macerasından nasıl feyz aldıysam artık hemen akabinde üç anne ve yedi çocukla bir haftalık bir tatile gittik. Didim Altınkum'a.. Başta yine ürkütse de sonuç pörfekt :)
Eski yazılarımı okudukça Ada ile gezmenin o zamanlar ne zor olduğunu hatırlayınca çook çook şükür ediyorum. Büyüdükçe daha güzel oluyor gezmeler. Size de çocuğunuz küçükken derlermiydi bilmem, şimdi en güzel zamanları, büyüsünde o zaman başlıyo macera diyee! Ne gereksiz ve yersiz bir hurafe!!
İnanmayın arkadaşlar, büyümek kötü birşeyden sayılırmı hiç? Kızım büyüdükçe herşey daha net bence 
Neyse konuya dönüyorum. İlk deniz maceramız çok yorucu geçmişti benim için. Ama bu yaz aynı dertte değilim çok şükür. Eskiden korkar bile olmuştum kısa süreli gezilerden bile. Şükür diyorum artık. 



İlk mayosu Ada kuşumun. Çok kıymetli tabi. Saklamayı daha alırken düşündüm :) Elindeki güneş kremiyle yattı tam üç gün şirinleeer diye diye :) Geldikten sonra da sayıkladı denizde kaldı dedim.. 


Bol bol denize girdik. Hatta kendisi sık sık -anne denize girmek istiyorum dedi :) Hiç korkmadı, baloncukları patlattık, balıklara baktık, deniz yatağında uzandık. Bazen öyle üşüdü ki yine de çıkmak istemedi sudan. O eğlendikçe ben ondan daha çok eğlendim tabi. Deniz sonrası bol bol uyudu. Anne arkadaşlarıyla dinledindi bu kez. 

Kumdan kaleler yaptık ama inşa edilirken yıkıldılar malesef :)  Gezdik, eğlendik. Bir tanecik kaynamış darıya 2 tl,  0,5 lt lik suya 1 tl verdik. Bunlarıda yazayımki anı olsun :P Netice itibariyle güzeldi. 
Yenisini dört gözle bekliyorum böyle bir zevki sefanın :)

Doruk Ve Ada..


En kısa zamandan onunla ilgilide yazacağım inşallah. Sonra birde ailemizin yeni bir üyesi var. Charlie :)
Kendisini tanıştırmaktan şeref duyacağım :)

Satırlarıma burada son veriyorum. Bilseniz şu yazıyı ne zor şartlar altında yazdım mutfakta. Ocakta taze fasülye pişiriyorum. Henüz mutfakta klimamızda olmadığından hem havanın hem ocağın sıcağıyla terden sanırım bir kilo verdim :P Okuduysanız şayet bir ses yorum yazın bana emeğim yerini bulsun :P
Kalın sağlıcakla. HAyırlı Ramazanlar..


KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers