18 Haziran 2013 Salı

Günübirlik..

Haftasonu bu saatlerde Gümüldür Kalemlik sahilindeydik.
Biz küçükken  mahallemizde bir günlük turlar olur, çoluk çocuk toplanıp denize giderdik. Hem piknik hem deniz. Yorgunluktan dönüşte mutlaka sızar, bir gece öncesinden de uyku tutmazdı heyecandan :)
İlk duyduğumda korksamda günübirlik olmasından, gittik. Gelince "ohh ne de güzel oldu" dedim. Sadece Ada için gittim aslında. Ben henüz deniz için müsait ve hazır değildim :)


Geçen yıla göre, hem de günübirlik  olmasına  rağmen daha güzel geçti deniz maceramız. Babamız yoktu. Ada'nın bu kez eziyeti de olmadı. Deniz taşlı olduğundan çok girmedi.  Minik balıklar gelip Ada'nın ayaklarından öptü hatta. Yani O öyle sanıyor :) Bu çocuklar cidden çok alem..
Yanımızda kova,kürek,oyuncak vs götürmüş olduğum halde, turumuzdaki diğer çocukların kovasını küreğini istedi hep. Sizinde var mı çocuklarınızda bu istekler? Neden hep başkasının eşyası,oyuncağı talep edilir?


Az önce kuzenine denizde yaptıklarını anlattı. 
"Denişee dittiik, oğdaa balıklllaağ vaadı :) Ayaaaamı öptüüüler" :)
Hemen ardından bana bakıp, yine didelimmi anne? dedi istekli istekli.
Gidelim, balıkları öpelim dedim.
-Ditmeyelim dedi :)) 

Sıcaklar bizi böyle yaptı biliyorum ben. Ana kız kararsız, muallak ve gelgitlerdeyiz. Kaldı ki ben boğa, Ada koç burcu :))  Ama hep bir kararlardan vazgeçiş, net karar verememe durumlarındayız :)
Tekrar bir tur olacak gibi. Şimdiden düşünüyorum.

Didelimmi ditmeyelim mi :))

10 Haziran 2013 Pazartesi

Günlerin Getirdikleri..

Bu bir gündem yazısı değildir! (öncelikle belirteyim). 
3-5 ağaç derken bulunduğumuz son başlıklar...
Günlerdir okuyorum,izliyorum,görüyorum,üzülüyorum ve dua ediyorum. Birşey daha var bu virgüllerden sonra "yazamıyorum".. Bloğuma herzaman olduğu gibi yazmaya çekinir oldum çünkü!
Herkesin düşüncesini rahatlıkla beyan ettiği, yazdığı, söylediği bu zamanlarda ben herkesin beyanına, yazdığına, söylediğine saygı duyuyorum sadece!


Hatırlıyorum, daha eski yazılarımın birinde çocuklar için hayat eşittir keşif demiştim.
Halâ öyle :) İpek kızım geçenlerde ipek böceğiyle tanıştı. Elindeyken önce korktu. Sonra cesurlaştı. Ama en sonunda sormadan duramadı.
-Anne ışırmaz dimi ?!?! :)



Son zamanlarda türlü türlü huyları/takıntıları var. Keşif diyemiyorum bunlara. Zira keşifler anneleri yormamalı. Huylarını/takıntılarını içeren ayrı bir post yazacağım. Bu aralar deliller topluyorum çünkü :)


Bahar geldi geçti hatta. Ben bahar temizliğini yeni bitirdim. Tam temizliğe başlamıştım ki ani Karaman gezimiz oldu :) Döndükten sonra hava değişimi, yol yorgunluğu diye sallandım. Bir cesaret girişip işlere miss gibi temizledim evimi. Camlarımın pırıl pırıl olduğu günün akşamına şakır şakır yağmur yağdı :)
-"Temiz camlı pencerelerden yağmuru izlemek ne de güzelmiş" diyip züğürt tesellisiyle avuttum kendimi :) Temizlik birkaç gün sürünce stoklarda olan yemeklerim bitince görmüş olduğunuz sebzelerden mütevellit bir akşam yemeğimiz de oldu :) Laf aramızda o da biraz fazla yağlı olmuş:/


Ve daha birçok şey..İşte böyle. Sanırım  bu post gündem yazısı oldu. Bizim evin gündemi...

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers