20 Ocak 2012 Cuma

Güneş sen ne güzelsin

Ben her kış "yaz gelsin artık çok soğuk" derim. Her yaz da "sıcaklar dayanılacak gibi değil" dediğimi bilirim. Bu ikilem arasında gel-gitlerim çok olmuştur yani. Ama şuan ki halet-i ruhiyemi sorsalar kesinlikle yaz derim..

Elif Ada varlığıyla bize huzur, güzellik, mutluluk vermeden önce belkide bu kadar hissetmiyordum iki mevsim arası derecemi :) Şuan kaç derecedeyim bilmiyorum... Az önce penceremde kocaman bir güneş var dı ki galiba onu göremeyişimden derecemin aniden düşmesi. İçim ısınmıştı birden.



Yazı ip değil halatla çekiyorum. Özellikle bu yazı.. Bu yaz Ada'nın "Gidilecekler Listesi"nin ilk sırasında Kuşadası var..
Nefissss, misss, eşsiz...Eşim ve ben Kuşadasını çok severiz.. Aslında birazda bundandır güzel kızımızın adının hikayesi.. İkimizde Elif'i  Kuşadası ile tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz.. Sizde hala tanışmadıysanız tavsiye ederim.. Güzel ülkemin her köşesi cennet. Ama Kuşadası bizim için başka..Hem yakınlığı açısındanda ilk tercihimizdir. Sadece yaz tatili için değil bir keresinde hem de bir kış ayında bir geceliğinede olsa orda uyuduğumu hatırladım şuan. Güzel bir sürprizdi.


Bu satırları  yazdıkça yaza ve Kuşadasına olan özlemim daha da artıı..


Eyy Kuşadası.. Senide çok özledim.. Lütfen geldiğimizde bizi güneşinle sarıp bağrına bas olmazmı ?

19 Ocak 2012 Perşembe

Palyaço..

Ada ilk kez tanıştı kendisiyle.. Diğer çocukların aksine palyaçodan korkmadı hiç.. Belkide korkmaya fırsat kalmadı. Çünkü o gün Ada için diğer günlerin aksine oldukça hareketli geçti.. Yorgunluk, şaşkınlık, uykusuzluluğun  kendisine verdiği etkiden dolayı bu resimde onu "Anne neler olduğunu açıklarmısın ? " der gibi bakarken  görüyoruz :)



Elif Ada Yağmur'un 6 ay kınasına davetliydi.. Ve bu davette tüm etkinliklere katılmaktı amacı :) Palyaçoda bunlardan sadece bir tanesi. Eğer bebeğiniz için 6 ay kınası yapmayı düşünürseniz palyaço değişik bir fikir olabilir. Küçük havai fişekler, minik konuklar için bebek kurabiyeler, balonlar ve o günün anısına metalden yapılmış kına şekerleride cabası. Belki anne için biraz meşakât isteyen şeyler bunlar ama inanın çok eğlenceli ve güzel bir anı..

Üstte gördüğünüz resim ise benim hazırladığım Elif Ada'nın kına şekerleri. Bunları yapmak oldukça basit ve keyifli.. İtiraf ediyorum benim gibi çalışan anneler için aslında bazen herşey çok zor(!) Ama bir "Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar" denmesi ise bedava ve zahmetsiz :) Denemek gerek yani. Geriye birde bu güzel resimler kalıyor ki paha biçilemezler..


11 Ocak 2012 Çarşamba

Yaz gelsin artık !!

Tamam kış başka güzel ama yaz gelsin istiyorum ben artık... İtiraf etmeliyim ki bunu en çok Ada için istiyorum.. Çünkü kış geldiğinden bu yana eve kapandı resmen anneannesiyle.. Halbuki yaz gelse.. Birlikte dışarı da olsak, parklara dalsak, çimen partisi yapsak.. Eğlensek.. Son çektiğim fotoğrafları  kapalı mekanlarda bunu farkettim..

Belkide biraz da bundandır " yaz gelsin tüm pazarlarım Ada'nın" demem.. Haftaiçi anneannesine düştü bu görev tarafımdan.. Hergün çıksınlar gezsinler, güneşle arkadaş olsunlar istiyorum... Lulinin pabucunu dama atalım..

10 Ocak 2012 Salı

Bu bir denemedir :)

İlk deneyimler bu kadar karışık olmalımı bilmiyorum ama yaptığım karışıklığı düzeltemediğim kesin.. Mesela Elif Ada'nın resmini halaaa küçültemedim, silemedim.. Bu konuda yardım bekliyorum :)


Bu blog kızım ve benim ilk bloğumuz... Herşey O'na..   Aslında hamileliğimin ilk günlerinden beri günlük yazıyorum.. Ama burasıda eğlenceli olacak gibi geliyor.. 


Benim güzel kızım şuan 9,5 aylık... Belki çok klişe bir laftır ama gerçekten de zaman çok hızlı akıyor.. Ve kimse bu hızı  yavaşlatamıyor.. Daha dün gibiydi ameliyathaneye çıkmak için bindiğim asansör korkum :) Hastane koridorlarında korkudan yaptığım şebeklikler!!  Heyecanlar... Ve o acayip duygular.. Gerçekten dün gibi..


"Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar,hayatlar geçiyor?"  Bu şarkıyı mırıldanırken buluyorum kendimi bir anda :))

KIZIM BÜYÜYOR

Lilypie Premature Baby tickers